Mieneke (102) eet elke avond naturelchips: hét geheim om oud te worden
De 102-jarige Mieneke van Alst uit het Gelderse Gendt heeft dit weekend de show gestolen in het programma Van Gelders Grijs op Omroep Gelderland, met Jochem van Gelder. Mieneke zegt haar respectabele leeftijd te hebben bereikt door elke avond chips te eten. Wel naturel. Van de paprikasmaak moet ze niks hebben.
Delen per e-mail
Het is een mooie leeftijd, 102 jaar oud. Dat vindt ook voormalig SBS en NPO-presentator Jochem van Gelder. ,,Klopt het Mieneke, dat je elke avond een chipje eet?” ,,Ja ja”, zegt Mieneke rustig. Medebewoner Riek doet nog een duit in het zakje. ,,Met een borreltje!”, scandeert ze. Maar daar steekt Mieneke een stokje voor. ,,Nee, zegt ze, dat lust ik niet. Liever een glaasje jus d’orange”.
De redactie van het programma komt na de openbaring over de chips meteen aanzetten met twee bakken chips in de smaken naturel en paprika. De paprikavariant wordt resoluut naar buurvrouw Riek geduwd, al zijn de dames te onthutst door de camera’s en lichten om er een hapje van te nemen.
Mieneke mag dan al wel 102 zijn, ze is nog lang niet klaar met het leven. Wanneer Van Gelder haar vraagt wat ze in de toekomst nog graag wil doen, concludeert ze nuchter: ,,Nog een poosje leven.” Ze woont momenteel in opvanghuis St. Jozef in het Gelderse Gendt. Achter de geraniums gaan zitten heeft ze niet gedaan. Elke ochtend gaat ze jokeren met anderen.
De hele uitzending van Mieneke, samen met mede-bewoners Riek en Ann, is hier te zien.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
In de overgang? Dit eet je beter wel en niet
Eet eens een banaan, als je klachten hebt tijdens de overgang. Of dadels. Desirée Marsman weet alles van voeding tijdens de menopauze en geeft negen tips. -
Gember is zeer geschikt voor thuisteelt
Als student had Ronald Giphart een huisgenoot die grootverbruiker was van gember. Hij teelde de wortelstok zelf, gewoon in zijn kamer. -
PREMIUM
Ilona proeft Ilona proeft voor het eerst kaas: ‘Brie verandert in je mond in smurrie’
Ilona Braat (21) lust weinig. Tijd voor verandering, vindt ze. Aan de hand van adviezen van smaakdeskundige Bob Cramwinckel probeert ze al die dingen die ze voorheen altijd liet staan. In deze eerste aflevering proeft ze voor het eerst in haar leven een plakje kaas. Ja, écht waar. -
Wat Eten We Vandaag: Rollade met kruiden en knoflook
Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees. Ziet er nog leuk uit ook. Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood. -
Dit is waarom je beter een hamburger kunt eten dan een salade als je ziek bent
Als we professor Elisabeth De Waele, van de Vrije Universeit Brussel, mogen geloven, is ‘fastfood als je ziek bent soms beter dan een salade met tomaat’. Dat klinkt wellicht gek, maar de hoogleraar legt het allemaal uit in een aflevering van de ‘Universiteit van Vlaanderen’. Het toverwoord in De Waeles uitleg is ‘ondervoeding’.
-
PREMIUM
Ilona Proeft Ilona lust bijna niets: 'Van m’n hamburger schraap ik alles af’
Ilona Braat (21) heeft een gebrekkige smaakontwikkeling en lust weinig. Omdat ze hiervan af wil heeft ze hulp gezocht bij smaakdeskundigen, waardoor ze nu voor het eerst in haar leven ei, kaas, kibbeling en een kroket gaat proeven. Hoe haar dat bevalt is te lezen in het persoonlijke verslag dat ze hiervan heeft gemaakt. -
Italiaanse politicus Salvini stopt met eten van Nutella: niet Italiaans genoeg
Matteo Salvini stopt met het eten van Nutella. De leider van de rechtse Italiaanse partij Lega vindt het product niet Italiaans genoeg. Hij zegt dat hij alleen nog maar brood met salami en sardientjes eet. -
Koken & eten Dit kun je na pakjesavond met je overgebleven kruidnoten doen
De cadeautjes zijn uitgepakt en de Sint is naar huis. Met deze tips hoef je de kruidnoten die je na pakjesavond over hebt niet weg te gooien.