Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet
Koken & EtenAls er iets makkelijk is, dan is het wel een maaltijd die je in één pan of ovenschotel kunt bereiden. Scheelt ook weer in de afwas.
Eatertainment verzamelde vijf recepten die tussen de 15 en 25 minuten bereidingstijd hebben. Daarna heb je je handen vrij om jezelf een drankje in te schenken want de oven doet de rest. Meer recepten van Eatertainment vind je hier.
1. Zuurkoolovenschotel met gehakt en ananas
De winter vraagt om ovenschotels, zoals deze met zuurkool, gehakt en ananas. De ananas maakt de zuurkool wat zoeter, waardoor de schotel ook lekker is voor moeilijk etende kinderen. Maak deze schotel op een wat drukkere dag. De oven doet het werk en jij hebt je handen vrij.
2. Vegetarische gratin met wintergroenten
Fan van de klassieke aardappelgratin? Maak dan zeker eens deze vegetarische gratin met wintergroenten. Een vullend gerecht uit de oven vol groenten met een krokant laagje kaas. Lekker tijdens deze koude dagen.
3. Ovenschotel met pangasiusfilet
Deze ovenschotel met vis heeft een krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een knapperig stokbrood.
4. Vispastei met kabeljauw en Hollandse garnalen
Vispastei is een traditioneel Brits gerecht. Het bestaat uit een visragout met een deksel van deeg. Het gerecht leent zich goed om allerlei soorten vis en schaaldieren in te verwerken. Deze versie bevat naast kabeljauw ook Hollandse garnalen.
5. Toad in the hole
Toad in the hole is ook een klassiek Brits recept. Het werd eigenlijk gebruikt om restjes eten in te verwerken. Je bakt prei en uien goudbruin, schenkt het beslag in een pan, steekt de worstjes en tomaatjes ertussen en bakt het daarna af in de oven. Je kunt natuurlijk ook andere groenten toevoegen om zo je restjes op te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta. -
Wat Eten We Vandaag: Fish & Chips met bierbeslag en ravigottesaus
Voor de lekkerste fish & chips gebruik je bierbeslag om de witvis in te dompelen. Welke biersoort dat is kun je mee experimenteren: bokbier in de herfst of een witbier voor de warmere dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Stevige zwarte bonensoep met pompoen en Griekse yoghurt
Zwarte bonen zijn een bron van eiwitten en vezels. Die kun je dus gerust gebruiken als basis van een voedzame maaltijdsoep. -
PREMIUM
Huis vol ongebruikte aankopen? Zo voorkom je nutteloze uitgaven
Weinig geld hebben en toch flink uitgeven. Sommige mensen hebben een gat in hun hand. Waarom is het voor hen zo moeilijk om financieel pas op de plaats te maken? -
Wat Eten We Vandaag: Preistamppot met gember, kerrie en garnalen
Met stamppotten kun je eindeloos variëren: probeer eens deze variant met gember, kerrie en garnalen. Tip: gebruik bij voorkeur kruimige aardappelen, want deze vallen goed uit elkaar na het koken.
-
Wat Eten We Vandaag: Oosterse vispakketjes met zilvervliesrijst
Een feestelijk gerecht: deze oosterse vispakketjes uit de oven. We kiezen voor pangasiusfilet, maar vul het pakketje met ieder andere witvis naar keuze, en marineer deze in het mengsel van knoflook, rode peper en gembersiroop. -
-
-
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt. -
PREMIUMhuisarts vertelt
‘Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten.