Minder je met brood en pasta, dan passen deze vijf recepten goed bij jouw eetwijze
Koken & EtenAfgelopen maand zochten we weer meer naar diëten. Ook koolhydraatarme recepten staan in de belangstelling. Eet jij ook minder koolhydraten, probeer dan zeker deze recepten van Eatertainment. De meeste zijn makkelijk en snel klaar te maken.
1. Kip tandoori traybake
Gemakkelijk en snel iets op tafel toveren: dan is een bakplaat oftewel traybake wel zo makkelijk. Je snijdt al je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift hem zo in de oven. De kip tandoori traybake is gebaseerd op een traditioneel Indiaas gerecht, waarbij de kip wordt gemarineerd in yoghurt en kruiden.
2. Romige visschotel met prei en broccoli
Als je op zoek bent naar een simpel recept, dan is deze visschotel met prei en broccoli precies wat je zoekt. Extra makkelijk: in dit recept kun je kiezen voor verse vis, maar diepvriesvis werkt ook prima. Ideaal op drukke dagen of als je gewoon even zin hebt in een makkelijke maaltijd.
3. Courgettenoedels met chilitofu
Breng je tofu op smaak met een heerlijke zelfgemaakte marinade met wat pit. Lekker in combinatie met noedels van courgette voor een lichte maaltijd. Als je van flink pittig houdt, voeg dan rode peper toe tijdens het wokken of ga voor sambal naar smaak in de marinade.
4. Bietenstamppot met geitenkaas en rucola
Stamppot is een gerecht waarmee je kunt blijven variëren. Je kunt er veel soorten groenten in verwerken, ook zomergroenten of groenten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Deze stoemp (zoals onze zuiderburen stamppot noemen) is gemaakt met bieten, geitenkaas en rucola. Dat ziet er feestelijk uit.
5. Slawraps met pulled chicken en zure room
Verantwoord eten hoeft niet saai te zijn met deze slawraps met pulled chicken en zure room. Het gerecht is zowel laag in koolhydraten en calorieën als in vetten. Superlekker, boordevol groenten en een feest voor het oog, meldt Eatertainment, dat nog veel meer recepten voor je heeft.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Fried broccolirice met Thaise saté
Zelf fried rice maken? Dit feestelijke recept bevat extra veel groenten dankzij de toevoeging van broccolirijst. De saté gemarineerd in kokosmelk en currypasta heeft een romige smaak. -
PREMIUMgeld & geluk9
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: Boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaat en olijven
Boerenkool kun je gebruiken in een salade, verwerken in een lasagne of bijvoorbeeld in een taart. Deze boerenkooltaart met rode ui, zongedroogde tomaten en olijven heeft een knapperig korstje en een zoet-zoute smaak dankzij de feta. -
PREMIUM6
Wel of geen jaarcontract? ‘Overwegen waard als je nu boven het plafond zit en zekerheid wilt voor de winter’
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
Wat Eten We Vandaag: Preistamppot met gember, kerrie en garnalen
Met stamppotten kun je eindeloos variëren: probeer eens deze variant met gember, kerrie en garnalen. Tip: gebruik bij voorkeur kruimige aardappelen, want deze vallen goed uit elkaar na het koken.
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
-
-
Koken & Eten
Terrassen voor de eerste lentezon: vaak eet en drink je buiten even goed als binnen
Altijd ergens eind februari is die dag er, de eerste zon die aanvoelt als de lente. Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet dat dit het moment is dat veel horecaondernemers hun terras weer uit zetten. Klassiekers in de stad bieden een fijne basis voor het opsouperen van de lentezon, maar er gebeurt meer op het terras komend jaar, in de grote stad en erbuiten. -
Wat Eten We Vandaag: Winterse tomatensoep met tortelloni
Tijd voor een kom dampende tomatensoep: deze variant met tortelloni, ricotta en spinazie volstaat zeker weten als avondmaaltijd.