Volledig scherm
© Chickslovefood

Noedels met biefstukreepjes en paksoi

Ben je dol op Aziatische recepten, maar heb je weinig tijd? Met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijk Aziatisch maaltje met slechts 5 ingrediënten op tafel staan. Zo simpel kan het zijn!

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 175 g noedels
- 300 g biefstuk (op kamertemperatuur)
- 1 paksoi
- 5 wortelen
- 3 el sojasaus

Bereidingswijze (15 minuten):
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de biefstuk en de paksoi in reepjes.
- Was en rasp de wortelen schoon en snijd ze in dunne reepjes.
- Verhit olie in een koekenpan of wok en bak de biefstukreepjes 1 minuut op hoog vuur. Voeg  de paksoi, de wortel en ¾ van de sojasaus toe en roerbak nog 4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg tot slot ook de afgegoten noedels toe en bak nog een minuutje mee.
- Breng op smaak met wat zout, peper en de overgebleven sojasaus.

Tip: Ben je vegetarisch? Dan kun je de biefstukreepjes ook prima vervangen door bijvoorbeeld tofu. Even laten uitlekken, in blokjes snijden, besprenkelen met sojasaus en dan krokant bakken in een koekenpan met wat olie.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

Volledig scherm
© Mariët Mons
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.