Ontbijt eens met chocolade
Het kan! Ontbijten met chocolade en het is niet eens ongezond. Hier drie heerlijke recepten voor een chocolade ontbijtje.
Delen per e-mail
Chocolade ontbijt met Teff
Ingrediënten (1 persoon):
- 4 à 5 el Teff (Teff is een volkorenmeel, verkrijgbaar in de winkel)
- 200 ml (plantaardige) melk
- 1 kleine el cacao
- Scheutje agavesiroop
- Handje hazelnoten
- Halve banaan
- Handje kokossnippers
Bereidingswijze:
- Beng de melk aan de kook in een pannetje.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de Teff, de cacao en de agavesiroop toe. In plaats van agavesiroop kun je ook honing of maple syrup gebruiken.
- Meng het goed door elkaar.
- Giet de choco-pap in een kom.
- Snijd de banaan in stukjes en hak de hazelnoten grof.
- Voeg deze samen met de kokossnippers toe aan je chocolade ontbijt.
Bron: Uit Pauline's Keuken
Chocolade-quinoa met kokos
Ingrediënten (1 persoon):
– 50 g quinoa, gekookt volgens de verpakking
– 250 ml hazelnotenmelk
– Flinke eetlepel cacao (of twee als je van een puurdere choco smaak houdt)
– 2 el geraspte kokos
– 1 tl agavesiroop of honing
- Een theelepel lijnzaad en een theelepel zonnebloempitten (optioneel)
Bereidingswijze:
– Doe de gekookte quinoa, de hazelnotenmelk en de cacao in een pan en breng tegen de kook aan.
– Zet het vuur lager en laat de quinoa een paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
- Af en toe goed doorroeren, anders plakt de quinoa aan de bodem.
– Roer dan de honing er doorheen en eventueel de zaden.
– Haal de quinoa uit de pan en doe het in een mooi schaaltje.
– Maak je goddelijke ontbijtje af met de kokosrasp.
Bron: Chickslovefood
Chocolade havermout ontbijtcake
Ingrediënten (1 persoon):
- 25 g havermout
- 25 g amandelmeel
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- 1 el cacao
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
- 2 el amandelmelk
- Verse aardbeien en rode bessen
- Griekse yoghurt
- Boter om in te vetten
Benodigdheden:
- Klein ovenschaaltje
- Mengkom
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan fijn en meng in de kom met de havermout en het amandelmeel.
- Voeg 1/2 tl bakpoeder toe, en de cacao, kaneel en de honing mogen er ook bij.
- Tik een eitje boven de kom en roer deze samen met de amandelmelk door het beslag.
- Vet het ovenschaaltje in met wat boter.
- Bak de chocolade havermout ontbijtcake in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar.
Bron: Mind Your Feed
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen. -
PREMIUM
Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’
Hij werd voor gek verklaard, stuitte op onbegrip van boeren en de banken stonden nou niet meteen te trappelen. Toch liggen anderhalf jaar na de lancering van ElkeMelk de schappen van Albert Heijn dagelijks vol met flessen van Metha 101, Geertje 72 en van zo’n 100 andere koeien uit zijn stal in Molenaarsgraaf. En het buitenland lonkt. ,,Melk moet weer sexy worden’’, zegt ondernemer Matthijs Baan (40). -
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie. -
PREMIUMvideo
Vette hap voor veganisten! Emiel en Laurens bezorgen de vegan kapsalon bij je thuis
De vette veganistische hap is een gat in de markt, zeggen de Amersfoortse ondernemers Laurens Bruijn (26) en Emiel Kroon (24). Sinds een paar weken kun je veganistische snacks bij ze bestellen, met als klapper de vegan kapsalon. -
PREMIUMOver de tong2
Kok Mario proeft en ruikt sinds hij corona kreeg bijna niks meer: ‘Kom bouillon smaakt nu als warm water’
Geur en smaak zijn voor een kok onmisbaar. Wat kun je dan nog doen als je die cruciale zintuigen kwijtraakt door het coronavirus? Kok Mario Eijkelkamp worstelt er nog steeds iedere dag mee.
-
Koken & eten
We willen minder vlees eten: dat ziektes van dier op mens overspringen, hangt velen de keel uit
Zeven op de tien Nederlanders vindt dat we minder vlees moeten eten. Vooral het voorkomen van het overspringen van ziektes van dier op mens is een belangrijke reden waarom mensen zouden moeten minderen met de vleesconsumptie. -
Wat Eten We Vandaag: Wortelmuffins met roomkaasglazuur
Carrot cake, heb jij het al wel eens gegeten? In plaats van een cake gaan wij voor lekkere muffins. De wortelmuffins worden afgetopt met een glazuur van roomkaas voor een heerlijk frisse smaak. Supersimpel te maken en onwijs lekker! -
PREMIUM
Borrelhap met echte pieperwijn
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Een bezoekje van een bakgrage foodblogger maakt mevrouw Hamersma wat onzeker, maar meneer Hamersma heeft nergens last van.