Volledig scherm

Ontbijt eens met chocolade

Het kan! Ontbijten met chocolade en het is niet eens ongezond. Hier drie heerlijke recepten voor een chocolade ontbijtje.

Chocolade ontbijt met Teff

Volledig scherm
© Uit Pauline's Keuken

Ingrediënten (1 persoon):
- 4 à 5 el Teff (Teff is een volkorenmeel, verkrijgbaar in de winkel)
- 200 ml (plantaardige) melk
- 1 kleine el cacao
- Scheutje agavesiroop
- Handje hazelnoten
- Halve banaan
Handje kokossnippers

Bereidingswijze:
Beng de melk aan de kook in een pannetje.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de Teff, de cacao en de agavesiroop toe. In plaats van agavesiroop kun je ook honing of maple syrup gebruiken.
- Meng het goed door elkaar.
- Giet de choco-pap in een kom.
- Snijd de banaan in stukjes en hak de hazelnoten grof.
Voeg deze samen met de kokossnippers toe aan je chocolade ontbijt.

Bron: Uit Pauline's Keuken

Chocolade-quinoa met kokos

Volledig scherm
© Chickslovefood

Ingrediënten (1 persoon):

– 50 g quinoa, gekookt volgens de verpakking
– 250 ml hazelnotenmelk
– Flinke eetlepel cacao (of twee als je van een puurdere choco smaak houdt)
– 2 el geraspte kokos
– 1 tl agavesiroop of honing
- Een theelepel lijnzaad en een theelepel zonnebloempitten (optioneel)

Bereidingswijze:
– Doe de gekookte quinoa, de hazelnotenmelk en de cacao in een pan en breng tegen de kook aan.
– Zet het vuur lager en laat de quinoa een paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
- Af en toe goed doorroeren, anders plakt de quinoa aan de bodem.
– Roer dan de honing er doorheen en eventueel de zaden.
– Haal de quinoa uit de pan en doe het in een mooi schaaltje.
– Maak je goddelijke ontbijtje af met de kokosrasp.

Bron: Chickslovefood

Chocolade havermout ontbijtcake

Volledig scherm
© Mind Your Feed

Ingrediënten (1 persoon):
- 25 g havermout
- 25 g amandelmeel
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- 1 el cacao
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
- 2 el amandelmelk
- Verse aardbeien en rode bessen
- Griekse yoghurt
- Boter om in te vetten

Benodigdheden:
- Klein ovenschaaltje
- Mengkom

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan fijn en meng in de kom met de havermout en het amandelmeel.
- Voeg 1/2 tl bakpoeder toe, en de cacao, kaneel en de honing mogen er ook bij.
- Tik een eitje boven de kom en roer deze samen met de amandelmelk door het beslag.
- Vet het ovenschaaltje in met wat boter.
Bak de chocolade havermout ontbijtcake in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar.

Bron: Mind Your Feed

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.