Met zeiltjes en heaters proberen ze er op het terras van de Amsterdamse Bar Bouche toch nog wat van te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Met zeiltjes en heaters proberen ze er op het terras van de Amsterdamse Bar Bouche toch nog wat van te maken. © Marco Okhuizen

Ook in de regen zitten er nu mensen op het terras: 'Kunnen we eindelijk weer eens worden bediend’

Eindelijk mochten de terrassen deze week weer open. Maar na één dag zon is het vooral koud en nat en dreigen klanten alsnog weg te blijven. Dat laten sommige kroegbazen niet gebeuren. Met extra heaters en hier en daar een zeiltje proberen ze er het beste van te maken.

  1. Terrasfoto over 'afgedropen boa's' gaat wereld over: 'Bizar hoe snel fake nieuws zich verspreidt’

    Terrasfoto over 'afgedropen boa's' gaat wereld over: 'Bizar hoe snel fake nieuws zich verspreidt’

    Nieuwsfotograaf Arie Kievit beraadt zich op juridische stappen nu er een foto van hem wordt misbruikt voor het verspreiden van fake news op Facebook. De foto toont twee boa’s in gesprek met een ober in Haarlem. Volgens het bijbehorende bericht verkocht de uitbater van het café zijn terrasstoelen voor 5 euro per stuk en kon hij op die manier openblijven tijdens de lockdown. Totale onzin, zegt eigenaar Guus van Kol. De politie bevestigt niets van het verhaal te weten.
  2. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’