Opticiens beginnen in crisistijd aan avontuur in de horeca: ‘Anders kak je zo in’
Je moet het maar durven; tijdens de coronacrisis een horecabedrijf opzetten. Andre de Jong en Mirjam Lammerse zien vooral de uitdaging, zoals ze dat hun hele ondernemersbestaan al doen. Als alles volgens planning verloopt opent Brasserie De Schie aan de Kandelaarweg net over de grens van Schiedam-Kethel met Rotterdam rond Kerst.
Het is de ideale plek om in de zomer tijdens een wandeling, fietstocht of zelfs een rit met de auto langs de Schie tussen Schiedam en Delft, een pauze in te lassen. Vele regiogenoten deden dat in het verleden al toen ‘t Schielicht nog was gevestigd aan de Kandelaarweg in Rotterdam, net over de grens van Schiedam-Kethel. Op dezelfde plek willen Andre de Jong en Mirjam Lammerse nu Brasserie De Schie openen. Niet in het huidige pand, dat gaat tegen de vlakte, maar in een geheel nieuw gebouw dat een terras aan twee kanten heeft en zelfs een take-away voor die talloze recreanten die passeren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMvideo
Kijk mee in het opvallendste huis dat nu te koop staat, Marilu werkte 26 jaar aan haar paleis
Smaken verschillen, maar dit huis ziet er wel héél excentriek uit. Marilu Groeneweg stopte 26 jaar lang haar ziel en zaligheid in deze bonte explosie van kleur en curiositeiten. Het Schiedamse huis staat te koop en wordt massaal gedeeld op internet. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
koken met marie
Koken met Marie | Boter van bieslookbloemen
In deze tijd van het jaar schieten de verse groene kruiden weer volop de grond uit. Met deze frisse groene kruiden breekt de tijd weer aan om volop mooie lentegerechten te maken. Bijvoorbeeld van de bieslook. Samen met de bieslook komen ook de bieslookbloemen op. Deze bloemen hebben heel veel smaak en zijn heel geschikt om mooie gerechten mee te maken. Haal ze dus niet weg, maar gebruik ze gewoon. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue.
-
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Deze ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit. De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree. Onder de laag romige puree zitten verrukkelijke ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier?