Volledig scherm

Paddenstoelenrisotto

Een gerecht als risotto vereist eigenlijk maar één essentieel ingrediënt, geduld. Je moet er bij blijven staan en continu roeren zodat de bouillon gelijkmatig wordt opgenomen. Deze versie zit door de kippenbouillon en paddenstoelen al zo vol smaak dat meer vlees toevoegen overbodig is.

Ingrediënten (4 personen):
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 el fijngehakte salie
- 250 g paddenstoelenmix
- 300 g risottorijst
- 150 ml witte wijn
- 750 ml warme kippennbouillon
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 125 g zure room
- 75 g Parmezaanse kaas
75 g ruccola sla

Benodigdheden:
Grote pan

Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
Verhit in een grote pan de olijfolie, fruit hierin de rode ui en salie aan en voeg de paddenstoelenmix toe.
- Roer goed door en voeg de risotto rijst toe.
- Bak kort aan alvorens de witte wijn toe te voegen.
- Roer op middelmatig vuur goed door en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen door de rijst.
- Voeg per keer een soeplepel warme bouillon toe en roer tot dit opgenomen is.
- Blijf dit circa 20 minuten herhalen tot de rijst gaar is en geen bouillon meer opneemt.
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Schep de risotto in een diep bord, garneer met de zure room, rucola en rasp de parmezaanse kaas er over.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld