Volledig scherm
© Arjan Gotink

Picnic wil graantje meepikken en begint bezorging aan bedrijven

Na de supermarktketens Albert Heijn en Jumbo ziet ook Picnic brood in gratis levering van boodschappen aan bedrijven. De onlinesupermarkt begint met een proef in Leiden, Zoetermeer en Hoofddorp. Als die aanslaat, wil de boodschappenbezorgdienst ook bedrijven in andere steden gaan bedienen. 

Volgens oprichter van Picnic, Michiel Muller, is er veel vraag naar de bezorgservice vanuit de zakelijke markt. Een aantal andere supermarkten is Picnic, dat concurreert op prijs, al voorgegaan. Bij Picnic kunnen bedrijven via dezelfde app als particulieren een bestelling plaatsen, bijvoorbeeld voor de lunch of bedrijfsborrel. 

Om de boodschappen tussen 09.00 en 13.00 uur gratis geleverd te krijgen, moet de bestelling uiterlijk de dag ervoor vóór 13.00 uur binnen zijn. Met de proef wil Picnic onderzoeken hoe groot de interesse is en waar de behoeftes liggen. Wanneer Picnic een besluit zal nemen over de uitbreiding naar andere regio's heeft het niet bekendgemaakt. 

Levering aan particulieren heeft Picnic geen windeieren gelegd. Overal waar Picnic een jaar of langer actief is, heeft de bezorgdienst de helft van de onlinemarkt veroverd, bleek onlangs uit een onderzoek van GfK in opdracht van Distrifood. GfK onderzocht de 29 plaatsen waar Picnic al meer dan een jaar actief is.

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.