Volledig scherm
© Sven Benjamins

Pizzaschotel

Pizza, maar dan in een schotel? Yes! Deze supersnelle pizzaschotel bevat al het goede van een pizza (paprika, tomatensaus, mozzarella, salami) geserveerd in een schotel met een bodem van rigatoni pasta. Zálig, probeer zelf maar!

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 200 g rigatoni pasta
- 2 rode paprika's
- 400 ml gekruide tomatensaus
- 2 bollen mozzarella
- 100 g salamiworst

Bereidingswijze (40 minuten):
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de paprika's en snijd de paprika's in reepjes.
- Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de reepjes 5 minuten.
- Giet de rigatoni door een zeef en verdeel die dan over de bodem van een ovenschaal.
- Giet hier de tomatensaus over, gevolgd door de paprikareepjes.
- Snijd de mozzarella in plakjes en ook de salamiworst in dunne plakjes.
- Verdeel de salami en de mozzarella over de tomatensaus en schuif de schotel de oven in.
- Bak 18 minuten, haal dan uit de oven en serveer.

Tip: Net als bij een pizza, kun je deze heerlijke pizzaschotel met alles beleggen wat je lekker vindt. Wat dacht je van groene olijven, champignons, courgette of zelfs artisjok! Mmmm… zalig!

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

Volledig scherm
© Mariët Mons