Tonny de Koeijer met op zijn veld bruine bonen die net zijn uitgereden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tonny de Koeijer met op zijn veld bruine bonen die net zijn uitgereden. © Camile Schelstraete

Populaire ‘exotische’ bonen komen steeds vaker gewoon van eigen bodem

Koken & etenDe coronacrisis geeft de bruine boon dit jaar vleugels. Consumenten gingen dit voorjaar massaal potjes bonen hamsteren, waardoor voorraden peulvruchten snel slonken. 

  1. Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogsfriet’ en beleeft bijzondere smaakervaring

    Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogs­friet’ en beleeft bijzondere smaakerva­ring

    Een 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte vliering zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.