Prijsstijging in de horeca, soms wel met 40 procent: ‘Kunnen we dit wel maken?’
met videoNa het tankstation en de supermarkt zijn de prijsstijgingen nu ook duidelijk voelbaar in de Nederlandse restaurants. ,,Ik voel me er ook niet prettig bij, maar je moet mee.”
Bij Scheepskameel, een Amsterdams restaurant uit het betere segment, zijn de prijzen de laatste maanden gelijkmatig verhoogd. Eerst de kazen 50 cent duurder, later het dessert. ,,We vragen ons steeds af: kunnen we dit wel maken?” zegt chef-kok en mede-eigenaar Tijs Jeurissen. ,,Bij een gelijkmatige prijsstijging is de shock niet zo groot, ook voor onszelf. Dit voelt misschien iets beter, maar het is gewoon onvermijdelijk. Misschien moeten er nog wel een paar stapjes bij.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
Sint en Piet stoppen dit jaar geen chocoladeletter van Tony's Chocolonely in de schoen
Sinterklaas zal dit jaar zijn chocoladeletters niet bij Tony's Chocolonely inslaan. Het bekende Nederlandse chocolademerk krijgt de productie van de letters niet rond door problemen bij zijn Belgische fabrikant. ‘Dit is overmacht.’ -
Koken & Eten
Eet je koolhydraatarm? Dan passen deze vijf lunches perfect bij jouw eetstijl
Als je weinig koolhydraten eet, zijn er meer dan genoeg alternatieven voor de boterham met kaas tussen de middag. Een verrassende salade met gehakt bijvoorbeeld of een rijke soep. Hieronder vind je vijf recepten van Eatertainment. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje.
-
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met geitenkaas en spinazie
Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Elzas bij de Duist Franse grens. Traditioneel wordt flammkuchen gemaakt met spekjes en ui. Bij deze vegetarische variant zijn de spekjes weggelaten en is geitenkaas toegevoegd voor een rijke en romige smaak. -
Koken & Eten
Waarom je nooit een koud ei in kokend water gooit en andere tips voor een perfect eitje
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de kok tips die koken makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: ook een lekker eitje koken vraagt aandacht. -
Getest: Dit is de beste blender
Wat is de beste blender? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer