Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Sem Wijnhoven/DCI Media

Raad van State: Uitstel van statiegeldsysteem voor blikjes

Het statiegeldsysteem voor blikjes hoeft nog niet in te gaan op 1 januari 2023. De Raad van State geeft producenten en importeurs van metalen drankblikjes uitstel tot 1 april, omdat er nog niet genoeg machines zijn om de lege blikjes in te kunnen nemen en te persen.

8 reacties

 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  Nou eerlijk gezegd maakt de milieulobby (via de D66 rechters) de dienst uit in Nederland. Regeerde de VVD maar, in plaats van het D66 beleid wat er uit Den Haag komt. Denk eens na, zou de VVD echt voor zijn op: - stikstofcrisis (boeren het land uit) - energiecrisis/ prijzen - asielcrisis (1000 per dag binnen) - wolvencrisis - huizencrisis - klimaat hysterie (onder dwang van gas af en verplicht warmtepomp) Dat is allemaal D66 ellende wat over ons uitgekotst wordt door Den Haag.
 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  Omdat een paar eikels die blikjes uit het auto raam smijten mag heel Nederland thuis blikjes verzamelen en weer naar de supermarkt terugbrengen. Weer heerlijk voorbeeld van dat een paar asos het voor heel Nederland kunnen verklooien.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  We weten onderhand toch wel dat de grote bedrijven nu in Nederland de dienst uitmaken met dank aan de VVD.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  Dus aan de slag en niet weer uitstellen!
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Nou nee, @Frank Jansen, ik denk eerder dat dit land feitelijk wordt bestuurd door dwarsliggers die zoveel mogelijk maatregelen proberen te traineren uit eigenbelang. Dat er statiegeld op blikjes zou komen is al jaren bekend. We hebben heel veel knappe koppen in dit land maar een blikjesinzamelsysteem lukt ons niet? Dat gaat er bij mij niet in.