Recept van de dag: Bún mắm (Vietnamese gumbo)

Bún mắm is een Vietnamese vissoep met gamba's en witvis. Citroengras is een typisch Aziatisch ingrediënt en geeft je gerecht een frisse smaak die lijkt op citroen en gember. 

Ingrediënten (voor 4 personen): 
1 pot mam ca sac (gefermenteerde vis, in pot)
- 3 liter water
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 2 stengels citroengras
- Zonnebloemolie
- Zout
- Scheut vissaus
- 2 el suiker
- 2 aubergines
- 200 g witvisfilet
- 200 g inktvis
- 200 g gamba’s
- 200 g rijstvermicelli
- 1 bananenbloem
- 200 g waterspinazie
- 200 g buikspek

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Wil je meer recepten van de dag zien? Bekijk de video’s hieronder:

Volledig scherm
© 24Kitchen