Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Bizar Bzar in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Restaurant Bizar-Bazar: Oost ontmoet west in een Arnhemse kerk

over de tongDe lutherse kerk is omgetoverd tot een oosterse bazar, met behoud van het kerkorgel. Arnhem is met Bizar-Bazar een prachtlocatie rijker.

Score: 7,5

Beoordeling: 
Voorgerecht: 7, Hoofdgerecht: 7, Nagerecht: 7, Bediening: 7,5, Ambiance: 9, Prijs/kwaliteit 7,5.

De rekening: (2 personen, 3 gangen)
Zalm €9, Bisque €9, Eendenborst €19, Dagvangst €21, Couscous €7, Wijn 4x €18,80, Muntthee €3,50, Espresso €2,50.
Totaal €89,80.

Bizar-Bazar Ir. J.P. van Muijlwijkstraat 19A, Arnhem.

Als in een smal straatje in Marrakech, zo begint de zoektocht naar Bizar-Bazar. Het steegje, nu nog vol steigers, buigt af naar een gigantische open ruimte. De voormalige kerk dus.

Oost ontmoet west, denk ik meteen. De sfeer is een oosterse, maar we zijn in de voormalige lutherse kerk. De zwevende hotelkamers en de oosterse beschilderingen van het dak lijken op voorhand te botsen met de typische kenmerken van de sobere kerk, maar het is vooral een ruimte met allure en stijl. One of a kind, heet dat. Alvast een hoog rapportcijfer voor de ambiance dus.

Het restaurant is wel leeg. De barman maakt een praatje vanachter zijn ovale bar, dat als een baken van licht in de kerk staat. Hij zegt eigenlijk niet goed te weten voor welke type Arnhemmer Bizar-Bazar nu eigenlijk is. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.