Restaurants zijn klaar met no-shows en vragen vaker om betaling vooraf
Koken & etenMet de opmars van no-shows zien restaurateurs hun omzet kelderen. Vooral met kerst, de hoogtijdagen in de horeca, zijn niet-nagekomen reserveringen funest. ‘Het kan toch niet zo zijn dat ik failliet ga doordat een ander geen fatsoen heeft.’
Delen per e-mail
Elke avond is er bij Auberge Jean & Marie plek voor 58 gasten en elke avond is het restaurant volgeboekt. Het Franse restaurant is van Jan Grijspeere en zijn vrouw Marije Bremer. Samen begonnen ze 2,5 jaar geleden met hun onderneming aan de rustige kant van de Albert Cuypstraat.
,,Onze tafels zijn één keer per avond bezet,” zegt Grijspeere. ,,We werken niet met shifts. Dat betekent dat onze inkomsten van die 58 bezoekers moeten komen.” Maar lang niet iedereen die reserveert komt ook echt eten.
,,Meerdere keren per week blijven gereserveerde stoelen leeg. Gasten komen niet opdagen; en dan bedoel ik echt niet opdagen. Geen belletje vooraf, geen mail, niets.” Voor Grijspeere betekent dat simpelweg minder omzet. Van passanten moet het paar het niet hebben.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Zo houd je het gezellig op een druk terras: 'Ga niet met je vingers knippen’
Gezellig een terrasje pakken? Heerlijk, maar bedenk dat je niet alleen op de wereld bent. Etiquettedeskundige Anne-Marie van Leggelo geeft tips hoe we het terrasseizoen zo aangenaam mogelijk kunnen doorbrengen. ‘Hou jezelf een spiegel voor’. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus
Deze heerlijke visburgers kun je heel makkelijk zelf maken. In dit recept gebruiken wij kabeljauw, maar je kunt zelf kiezen welke vis je gebruikt. De visburger wordt geserveerd op een knapperig broodje in combinatie met frisse yoghurtsaus en ingelegde groenten; een heerlijk gerecht. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen. -
PREMIUM
Horeca pas op zijn vroegst (deels) in maart open: ‘We zijn een beetje murw geslagen’
ARNHEM - De horeca mag, gedeeltelijk, pas op zijn vroegst in maart open. Dan is volgens het OMT namelijk pas, als het meezit, de situatie bereikt dat er niet meer dan 10 nieuwe ic-opnames per dag zijn.
-
Koken & eten Broccolistam weggooien is zonde: zes manieren om deze wél te gebruiken
Volgens laatste cijfers uit 2018 verspillen we per persoon zo’n 40 kilo aan voedsel per jaar. Nergens voor nodig, als je weet hoe je het moet voorkomen. -
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken.