Rösti-ovenschotel met sperziebonen
Geen zin om ’s avonds lang in de keuken te staan? Deze rosti-ovenschotel met sperziebonen staat in ongeveer 30 minuten op tafel. Lekker, simpel én snel!
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 ui
- 1 à 2 paprika(‘s)
- 100 gr spek reepjes
- 300 gr sperziebonen
- 400 gr diepvriesrösti
- 2 eetlepels crème fraîche
- Handje geraspte kaas
- 1 à 2 theelepels tijm
- Snufje zout, peper
Bereidingswijze (15 minuten en vervolgens 15 minuten in de oven):
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 8 minuten.
- Snipper ondertussen een uitje en snijd de paprika in blokjes.
- Zet een pan met een beetje olie op een middelhoog vuur en bak de uitjes, paprika en spekreepjes even aan, ongeveer 4 à 5 minuten.
- Voeg de rösti toe en bak dit 3 à 4 minuten mee.
- Nog twee eetlepels crème fraîche, de gekookte sperziebonen en de kruiden toevoegen, alles goed door elkaar mengen en dan kan het de ovenschaal in.
- Strooi een handje geraspte kaas over de rosti-ovenschotel met sperziebonen en zet de ovenschaal vervolgens 15 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Lekker en Simpel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Bubble tea populair bij jongeren: ‘Doet het goed op sociale media’
Bubblethee is een drankje van de toekomst als we de trendwatchers mogen geloven. Wat zit er in en welke smaak is populair? Deze experts weten er het fijne van. -
1
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
Koken & Eten
Is het echt nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag?
Minstens 1,5 of zelfs 2 liter water per dag drinken, die aanbevelingen hoor je geregeld. Maar waarop is dat idee gebaseerd en hebben we écht minimaal 2 liter water per dag nodig om voldoende gehydrateerd te blijven? Wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
-
Wat Eten We Vandaag: Asian honey garlic potatoes
Asian honey garlic potatoes is een overheerlijk Koreaans bijgerecht. Oorspronkelijk wordt dit recept vaak gemaakt met chilipasta, maar in dit recept gebruiken we sriracha, een pittige chilisaus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met paksoi. -
Koken & eten
Wat eten we met Moederdag? Dit zijn de vijf lekkerste high-teahapjes
Zondag is het Moederdag. Naar een leuk restaurant voor een high tea kan nog niet, maar haar thuis in de watten leggen wel. Met deze heerlijke hartige en zoete gerechten is succes gegarandeerd, alleen al omdat je het zelf voor haar klaarmaakt. -
Koken & Eten
Schoner werken in de keuken: ‘Stop met het gebruik van microvezeldoekjes’
Tijdens het koken is het belangrijk dat je rauw eten van ander eten gescheiden houdt. Het vocht van rauw vlees of rauwe vis kan namelijk zorgen voor voedselvergiftiging. Drie experts geven tips om kruisbesmetting te voorkomen.