Slager Herman slacht nog zelf: Elke dag vlees is echt niet nodig
Koken & etenNog maar zeer weinig slagers slachten ook daadwerkelijk zelf hun dieren. De controles, regels en stijgende kosten maken het bijna onmogelijk de dieren zelf te slachten. ‘Slagerijen zijn vaak eetwinkels.’
Zelfslachtende slager. Het is niet te missen. Het staat groot op de gevel en op de witte werkjas van Herman ter Weele. Een open deur? Slagers slachten toch altijd zelf? ,,Zeker niet. Vraag maar eens bij de slager waar de slachterij is.”
Bij Herman ter Weele in Oene is het iedere maandag slachtdag. De dieren worden aangevoerd en gaan korte tijd op stal waarna de slacht volgt. Wekelijks slacht hij in de slachterij achter de slagerswinkel twintig runderen, twintig varkens, lammeren en verwerkt hij nog eens zestig procent van het wild dat wordt geschoten in Nederland.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Koken en Eten
Steeds meer slachtoffers met een ‘avocadohand’
De avocado maakt steeds meer slachtoffers. Naarmate de populariteit van de vrucht stijgt, neemt ook het aantal mensen met avocadogerelateerde verwondingen toe. Dat blijkt uit een recent verschenen Amerikaans onderzoek over de relatie tussen avocado’s en handletsel. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Deze ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit. De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree. Onder de laag romige puree zitten verrukkelijke ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen.
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Dure croissant van de bakker komt uit dezelfde fabriek als die van de super
Bakkers maken eigenlijk nooit meer zelf croissants. Het is veel werk en voor de exemplaren uit de fabriek betalen klanten graag een euro. Ook al komen ze uit precies dezelfde fabriek als de supermarktcroissants die veel minder kosten. Dat blijkt uit het onderzoek dat tv-programma Keuringsdienst van Waarde deed. -
PREMIUMKoken&Eten
Gekookte piepers uit de gratie: ‘Twintig minuten koken, sommigen hebben daar het geduld niet voor’
Ze zijn er nog, restaurants waar gekookte aardappels bij een gerecht worden geserveerd. Maar dat worden er steeds minder. Ook thuis staan aardappels minder vaak op tafel. De gekookte pieper is uit de gratie.