Slagersdochter Susanne was vegetariër, maar dat duurde niet lang: ‘Ik vind vlees veel te lekker’
Koken & EtenIn deze ambachtelijke slagerij staat al jaren een familie aan het roer. De kinderen van Peter-Jan van den Broek groeiden op met eigengemaakte worst en vinden de biefstuk van hun vader nog altijd het lekkerst. Zij vertellen hun familieverhaal. „Onze moeder kon je wakker maken voor een kalfsentrecote.”
„Mijn overgrootvader maakte al zelf worst”, vertelt de pater familias Peter-Jan van den Broek (1957) in zijn zaak aan de Reinkenstraat in Den Haag. „Hoe ver de slagersfamilie reikt, weet ik niet precies, allemaal werkten ze ambachtelijk. Dat doen wij ook nog steeds. We maken veel zelf, zoals gehaktballen, soepen, hammen en onze prijswinnende spareribs. Tot twee keer toe zijn we Nederlands kampioen geweest.” Trots toont hij twee grote zilveren bekers.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
PREMIUMKoken & Eten
Consument eet meer gezonde producten: ‘Eerst groente en fruit, dan pas een spuit. Zo moet het’
Waarom gaan voor de snelle, vette snack als het ook gezonder kan? Nederlanders zijn vorig jaar meer groente en fruit gaan eten. Voor de maaltijden die mensen thuis bereiden maken ze meer gebruik van gezonde producten. ,,De consument heeft meer verstand dan de overheid.” -
PREMIUM
Grote winkels bomvol spotgoedkope blikjes frisdrank van A-merken: hier komen die blikjes vandaan
EINDHOVEN - Ineens poppen ze overal op: plekken waar je spotgoedkope frisdrank van A-merken kunt kopen. Het zijn ogenschijnlijk dezelfde blikjes als altijd, maar dan veel goedkoper. Een verhaal over goedkope cola uit Denemarken, Dr. Pepper uit Polen, Britse 7UP en tweetalige Fanta. -
Wat Eten We Vandaag: Visrolletjes met groene asperges en aardappeltjes
Deze visrolletjes met tomatentapenade zijn een leuke twist op de alledaagse scholfilet. Wij serveren ze met aardappeltjes en asperges uit de airfryer. Probeer ook eens met pesto in plaats van tomatentapenade of vervang de spinazie door basilicum. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen.
-
Rauwe kip afspoelen verspreidt juist meer bacteriën dan dat het wegneemt
Meer dan een kwart van de kip etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan om bacteriën weg te krijgen. Logisch, denk je misschien, maar juist door de spetters en het sap van de rauwe kip verspreiden de bacteriën zich door de keuken. Het Voedingscentrum raadt dan ook af om rauwe kip te wassen. -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het om zelfs 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zó hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro, wat vergeleken met de Nederlandse prijzen nu minimaal 40 cent per liter lager is. Loont het om daarom ver om te rijden om te tanken? De Gelderlander zocht het uit.