Geen tv, geen telefoon, alleen maar aandacht voor je maaltijd.
Volledig scherm
Geen tv, geen telefoon, alleen maar aandacht voor je maaltijd. © Shutterstock / MintImages

Sluit je maaltijd af met thee en andere tips van diëtist om aandachtiger te eten

Koken & etenVoor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen alle afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. De Vlaamse diëtiste Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. 

1 reactie

 • cindy dierckx

  2 jaar geleden
  Met een binge eetstoornis is stoppen met eten een van de allermoeilijkste dingen die er http://is.De zelfcontrole om te stoppen is waanzinnig maar een goede manier die u aanreikt door bv een thee ritueel aan te leren. Ook het naar binnen schuiven van eten is hierbij een moeilijke. Je wordt overmeesterd door een drang om veel op korte tijd naar binnen te schuiven, gezelschap tijdens het eten is hiervoor ook nuttig..zoals u aangeeft tv enzo een van de slechtse. Fijn en nuttig artikel danku
 1. In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen
  PREMIUM
  Koken & Eten

  In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen

  Plastic verpakkingen, tasjes voor eenmalig gebruik en wegwerpbekers, die laat de 37-jarige Maaike van Dijk-Bokkers liever links liggen. In plaats daarvan gaat ze al jaren op pad met haar weckpotten, herbruikbare broodzakken en bakjes om zo verpakkingsvrij mogelijk boodschappen te doen. Om anderen hier ook van bewust te maken deelt ze sinds kort speciale stickers uit aan winkeliers in ‘haar’ Nijkerk.