Gerard Tesselaar is eigenaar van Bistro Smul.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Tesselaar is eigenaar van Bistro Smul. © Olaf Kraak

Snackbars stoppen er massaal mee, maar hierom zal frietje mét echt niet verdwijnen

Koken & EtenNederlandse frietbakkers hebben het zwaar: door hoge energiekosten kunnen ze niet anders dan de prijzen voor een frietje verhogen. Loopt het voortbestaan van de oer-Hollandse patat gevaar?

6 reacties

 • A.J.A. van Rossum

  2 maanden geleden
  @E.Busch Hoe je ook over de oorlog denkt: feit blijft dat wij zelf de stap hebben genomen om ons daar in te mengen. Je moet niet doen alsof wij geen keuze hadden.
 • E. Busch

  2 maanden geleden
  @HE: Rusland is de Oekraïne binnengevallen en heeft daarmee een soevereine staat overvallen. Te stellen dat de door u genoemde partijen "zonodig oorlog moesten met Rusland" is een schrijnende verdraaiing van de werkelijkheid. U haalt oorzaak en gevolg, agressor en slachtoffer door elkaar. Dat getuigt niet echt van gezond verstand! Dat u anderen voor dom uitmaakt omdat ze anders denken dan u zegt meer over u dan over die anderen!
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Beste @Henry Ebbers, hoe kom je erbij dat wij in oorlog met Rusland zijn? Dat is nieuw voor mij. Volgens mij is Rusland in oorlog met ons. Dat is iets heel anders.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Wij blijven ons patatje speciaal eten, al deden we dat uit overwegingen van gezondheid toch al slechts enkele keren per maand. Sterkte aan de patatbakkers.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  Je moet in Nijmegen bij de meeste restaurants al extra dokken voor een portie frites bij het diner. En dat is vaak geen kattepis! €3,- er bovenop is geen uitzondering.