Snoepfabrikant: Geef kinderen minder snoep
Koken & etenZe begonnen met zuurtjes en schuimblokken, tegenwoordig maken ze andere snoepjes zoals winegums. Het zoete sprookje van snoepfabriek Matthijs duurt al 100 jaar.
Delen per e-mail
De torenklok van Bergen op Zoom gaf op 14 januari 1920 aan dat het 15.20 uur was, zo zag Walther Matthijs, toen hij thuis in de Kloosterstraat voor het eerst het vuur ontstak onder een kookketel met suiker om drop te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten Voedselvergiftiging van boerenkaas mogelijk afkomstig van ‘huidbacterie’
Supermarktketen Albert Heijn riep gisteren de boerenkaas belegen 30+ terug. De Voedsel- en Warenautoriteit kan nog geen duidelijkheid geven over de bacterie waarmee de kaas besmet is geraakt, dus is het gissen. Levensmiddelenmicrobioloog Rijkelt Beumer vermoedt dat de kaas in contact is gekomen met een bacterie die veel op onze huid voorkomt en voedselvergiftiging kan veroorzaken. -
Koken & eten Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af. -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we laatste drie cadeaupakketten weg. -
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt.
-
PREMIUM
Video Cas Pikaar (23) van Doyy is volgens Michelin de sterrenkok van de toekomst
EINDHOVEN - Sterrenzaken zijn chic en poenerig. Dat imago lijkt Michelin van zich af te willen schudden door jonge chef-koks in de schijnwerpers te zetten. Het talent van de toekomst is wat de gids betreft Cas Pikaar (23), chef bij restaurant Doyy in Eindhoven. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord. -
Video Dit gebeurt er in je lichaam als je een maand de alcohol laat staan
Of je nu alcohol voorgoed in de ban doet of een maand, je lichaam ondervindt daarvan veel positieve gevolgen. In deze video van de Universiteit van Nederland leggen twee wetenschappers uit hoe je brein en je lijf profiteren.