Sporen coronavirus gevonden op Braziliaanse kippenvleugels
Consumenten in de Chinese stad Shenzhen worden aangeraden voorzichtig te zijn bij het inkopen van diepgevroren voedingsproducten. De waarschuwing van de lokale autoriteiten komt nadat een monster van een partij kippenvleugeltjes uit Brazilië positief testte op het coronavirus.
Delen per e-mail
Het monster werd genomen uit het oppervlak van het vlees, melden lokale media. De partij kippenvlees zou afkomstig zijn van vleesverwerker Aurora Alimentos in de zuidelijke Braziliaanse deelstaat Santa Catarina.
Naast het vlees zelf zijn ook mensen getest die er mogelijk mee in contact waren gekomen, evenals producten die in de buurt waren bewaard. Deze tests bleken allemaal negatief, aldus lokale autoriteiten in China.
Desondanks besloten ze te waarschuwen voor geïmporteerd diepgevroren voedsel. Eerder deze week testten oppervlaktemonsters uit verpakkingen van onder meer ingevroren garnalen nog positief in verschillende Chinese steden, meldt persbureau Reuters.
Mens op vleermuis
Wetenschappers denken dat het coronavirus van vleermuis op mens is overgegaan, zei de Wereldgezondheidsorganisatie in april. Nieuws over de eerste brandhaard kwam vanaf een grote voedselmarkt in de stad Wuhan, waar bezoekers waren geïnfecteerd.
Op de markt werden onder meer vleermuizen, slangen, vissen en zeevruchten in groten getale en vaak onder onhygiënische omstandigheden verkocht. Chinese virologen betwistten dat de markt de eerste plek was waar het virus is overgedragen. Zij zeggen dat het virus eerder is ontstaan.
Bekijk hieronder onze video's over het coronavirus:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade. -
Koken & eten Bye bye Trump, hello Coca-Cola: Antwerps café heft na 4 jaar boycot Amerikaanse producten op
The Washington Post, Newsweek, Daily Pakistan, CNN Indonesia en Het Laatste Nieuws. Het was wereldnieuws vier jaar geleden toen het Antwerpse café ’t Zeezicht alle Amerikaanse producten in de ban deed bij de aanstelling van president Trump. Nu Biden de eed heeft afgelegd zijn Coca-Cola, Lays en Tabasco weer welkom in de kroeg. -
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
PREMIUM
Herkomst coronavirus Een kijkje op de ‘culinaire horrormarkt’ van Wuhan
De oorsprong van het coronavirus lag vrijwel zeker op een van de vele onhygiënische vismarkten in China. De bekendste zeevruchtenmarkt van Wuhan is al sinds december 2019 gesloten. Terug naar de onheilsplek. -
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown.
-
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Franse peuter stikt in stukje worst, ouders slepen vleeswarenleverancier voor rechter
De topman van vleesleverancier Herta moet maandag in het zuidwesten van Frankrijk voor de rechter verschijnen wegens de dood van een tweejarig jochie. Hij stikte in 2014 in een stukje knakworst van het bedrijf. Dat wordt nu dood door schuld verweten ‘door kennelijk opzettelijke schending van een veiligheids- of voorzichtigheidsverplichting’, meldt de Franse nieuwszender France Info. -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord.