Verkoop van de boer aan de consument neemt een spurt. Kaasboerin Marjon Verkleij in Alphen vult haar automatiek met kaas.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkoop van de boer aan de consument neemt een spurt. Kaasboerin Marjon Verkleij in Alphen vult haar automatiek met kaas. © Peter Franken

Steeds meer mensen trekken kaas en eieren uit de muur: ‘Je proeft de charme van het boerenerf’

Rijen ruitjes met daarachter kaas, eieren, groente of fruit. Steeds meer boeren in het Groene Hart kiezen voor een automatiek op de boerderij. Niet zo gek, want het trekt veel klanten. En die komen niet alleen voor de kaas. ,,Je proeft de charme van het platteland.”

  1. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’