Volledig scherm
Chefkok Francois de Potter bezig in zijn keuken. © Peter Nicolai

Sterrentent La Trinité in Sluis levert Michelinster in

Restaurant La Trinité in Sluis dat sinds november 2010 een Michelinster heeft, heeft de ster ingeleverd en gaat verder als brasserie. ,,Het was voor mij geen moeilijk besluit”, vertelt eigenaar François de Potter. ,,De tijd is veranderd en voor ons was het moment gekomen om daarin mee te gaan.”

Sinds twee weken prijkt inmiddels de nieuwe aanduiding ‘brasserie’ op de gevel. ,,En we merken meteen verschil”, vertelt De Potter.

,,We willen meer mensen trekken, jong en oud. Een Michelinster schrikt toch soms wat af. Ik vergelijk het maar met winkelen in Kokke. Daar zijn dure winkels waar mensen niet zo snel naar binnen durven omdat ze bang zijn meteen een verkoopster op zich af te krijgen. Maar bij de Bijenkorf lopen ze zó binnen en daar zijn precies dezelfde merken. Wij willen niet dat mensen een drempel over moeten om bij ons te komen eten. Ze zijn vaak bang dat het te chique is of te duur. We gaan ons nog meer focussen op een losse sfeer, huiselijkheid en een vlottere kaart maar uiteraard wel van dezelfde kwaliteit.”