Volledig scherm
© 24Kitchen

Supersnelle noedels met gamba's

24KitchenDeze heerlijke noedelsalade met gamba's en komkommer heb je binnen een half uur op tafel. 

Ingrediënten
200 g eiernoedels
1 el sesamolie
1 el sojasaus
2 limoenen
1 komkommer
3 bosuien
1 rode peper
20 rauwe gamba's
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie
0.5 bosje munt
2 el pinda's

Bereiden: 25 minuten
- Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze koud onder de kraan. Laat de noedels goed uitlekken.
- Meng voor de dressing de sesamolie met sojasaus en de rasp en het sap van 1 limoen in een grote kom.
- Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Snijd de bosuien in schuine ringetjes.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
- Meng de noedels, komkommer, bosui en peper door de dressing.
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook in circa 5 minuten net gaar. Breng op smaak met een beetje zout.
- Pluk en snijd de munt in dunne reepjes.
- Snijd de resterende limoen in partjes.
- Hak de pinda’s.

Powered by 24Kitchen 

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl