Tapasplanken en technobeats tussen de Dordtse tuinplanten: ‘Ik wil iets unieks neerzetten’
OVER DE TONGWe hebben geen winterharde bodembedekkers, goudvissenvoer of een hondenmand nodig, toch schuiven de deuren van Tuinwereld in Dordrecht zojuist voor ons open. We hopen in deze groene oase Werelds in de Tuin te vinden: een trendy lunchcafé, verstopt in een tuincentrum.
Wie Tuinwereld binnenstapt, wordt meteen geconfronteerd met een culinaire verrassing, want er staat een kraam met lekkernijen: chocoladesoezen, diverse kazen en borrelhapjes om mee te nemen voor thuis. Vreemd in een tuincentrum? Eigenaar Jan Batenburg (26) wil het allemaal nét even anders doen. En het lijkt succesvol, de rij die er staat, getuigt daarvan.
In de rubriek Over De Tong gaat culinair journalist Alicia van den Berg op zoek naar onontdekte gastronomische pareltjes in de regio. Ze proeft en beleeft de eet- en drinkbare Drechtsteden. Vandaag beproeft ze Werelds in de Tuin in Dordrecht.
www.wereldsindetuin.nl - Provincialeweg 4A, Dordrecht
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
PREMIUMmet video2
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegetarisch eet je voordeliger en hier zie je hoeveel dat scheelt
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Maar is het ook goedkoper? Inmiddels wel, blijkt uit een kleine prijsvergelijking. En bij de fastfoodketens ben je in elk geval niet duurder uit. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Koken & Eten
Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoekjes of spritsen
Kijk jij ook graag Heel Holland bakt, net als 2,8 miljoen andere Nederlanders, maar kun je nog geen cake bakken? Probeer dan eens iets simpels. Zin om een keer zelf koekjes te bakken? Twee experts geven tips over hoe je koekjesdeeg moet maken en zelf de lekkerste koekjes bakt.
-
PREMIUMcolumn
Hij vindt het belachelijk, naar Londen vliegen. Als het kan, moet je ‘meedoen met het klimaat’
‘Wil je ook een koffie?’ Ik bied de man een koffie aan en ga tegenover hem zitten. Het is autoshowroomkoffie, met een aantrekkelijke omlijsting van fijne barkrukken, een koekje en een verse krant, maar het blijft zo’n poederkoffie, concluderen we bij de eerste slok. Wel de start van een gesprek. -
-
-
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
PREMIUM
Bak jij al je eigen brood? ‘'t Is een kwestie van oefening baart kunst’
De bakkerssector vindt dat volkorenbrood wel wat extra aandacht verdient. Daarom wijzen bakkers in deze Week van het brood op de gunstige eigenschappen van het brood. Waar moet je op letten bij het kopen - of zelf maken - van een brood?