Te warm om te koken? Maak een van deze drie makkelijke salades (binnen 5 minuten klaar)
Koken & etenDe komende dagen is het uitzonderlijk warm en veel mensen hebben dan geen zin om in de keuken te staan. Een salade is dan wel zo makkelijk. Wij kozen er drie die je in een handomdraai bereidt.
Geen puf? Te heet? Dan biedt een salade uitkomst. Zeker als het een gemakkelijke is. Je moet toch eten. In het boek Salades voor de lunchbox dat net is verschenen, staan supersnelle varianten. Eigenlijk bedoeld voor kantoortijgers, maar net zo geschikt voor een dag dat je weinig tijd en energie hebt.
Deze drie recepten zijn in een handomdraai klaar:
SALADE MET KIP, MANGO EN JALAPEÑODRESSING
De pittige kick in de jalapeñodressing compenseert de zoetheid van de mango perfect. Anders dan veel andere fruitsoorten wordt mango niet bruin nadat hij is gesneden. Je kan hem dus van tevoren snijden en luchtdicht afgesloten maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast.
Ingrediënten
100 g gekookte kip, in stukjes
½ rijpe mango, in stukjes gesneden
1 kropje Romeinse sla, gehakt
¼ rode paprika, in stukjes gesneden
een handvol koriander, grof gehakt
Voor de jalapeñodressing
sap van ½ limoen
3 plakjes ingemaakte jalapeño, fijngehakt
1 el extra vergine olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding
1 Vermeng de ingrediënten voor de salade in een kom.
2 Vermeng de ingrediënten voor de dressing.
3 Giet voor je de salade gaat eten de dressing erover en vermeng alles goed.
KIKKERERWTENSALADE MET TONIJN EN KAPPERTJES
De zoet-zoute kappertjes maken deze salade echt bijzonder. Voel je vrij om alle kruiden die je bij de hand hebt toe te voegen om deze hartige salade wat meer kleur te geven.
Ingrediënten
95 g tonijn in olie uit blik, uitgelekt
100 g uitgelekte kikkererwten uit blik
1/4 rode ui, dun gesneden
2 el fijn geraspte Parmezaanse kaas
een handvol gesneden ijsbergsla
1 el babykappertjes
1 el fijngehakte dille
Voor de rodewijnazijndressing
1 el rodewijnazijn
2 el extra vergine olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding
1 Vermeng de ingrediënten voor de salade in een kom.
2 Vermeng de ingrediënten voor de dressing.
3 Giet voordat je de salade gaat eten de dressing erover en vermeng alles goed.
REGENBOOGSALADE
Deze kleurrijke low-carb salade is een fantastische manier om meer groenten op te nemen in je dieet. Je kan de ingrediënten variëren en gebruiken wat op een bepaald moment in het seizoen verkrijgbaar is – probeer rode bietjes in plaats van gele, witte- in plaats van rodekool, en gele, groene of rode paprika’s in plaats van oranje.
Ingrediënten
1 kleine courgette (in slierten gesneden)
1 kleine gele biet (in slierten gesneden)
1 kleine wortel (in slierten gesneden)
1/4 oranje paprika, in plakjes gesneden
een handvol geschaafde rode kool
een handvol cherrytomaatjes, doormidden gesneden
Voor de sinaasappel-misodressing
2 el sinaasappelsap
2 tl witte misopasta
1 tl sesamolie
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding
1 Vermeng de ingrediënten voor de salade.
2 Vermeng de ingrediënten voor de dressing.
3 Giet voordat je de salade gaat eten de dressing erover en vermeng alles goed.
Olcay maakt haar favoriete salade, quinoasalade met haloumi:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUMKoken & Eten
Minder suiker eten: vooral de manier waarop je het binnenkrijgt is belangrijk
Wordt dit jaar voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vinden de experts. Ze geven vijf concrete tips waarmee je meteen aan de slag kunt. -
Wat Eten We Vandaag: Hollandse erwtensoep
De klassieker die niet mag ontbreken tijdens koude, winterse dagen: Hollandse erwtensoep, oftewel snert. Perfect na een stevige wandeling. Serveer deze soep met wat roggebrood en katenspek voor een goed gevulde maag. -
video
Schoonmaken als een pro: zo krijg je de BBQ weer brandschoon
Een zwart, dik aangekoekt rooster na het barbecueën: waar moet je beginnen met schoonmaken? Hygiëne-expert Zoë Zwaanenburg van Poetsprins weet raad.
-
En IS HET WAT?
Jumbo maakt brood van ‘oud’ brood: is dat wel lekker?
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordelen professionals producten en wordt antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal beoordeelt voedingsdeskundige Desirée Marsman volkorenbrood dat is gemaakt van brood dat niet is verkocht. -
-
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Zwarte koffie is het op een na vervuilendste drankje dat we drinken, maar je kunt de schade beperken
Zwarte koffie is het op een na meest vervuilende drankje. Op de eerste plaats? Zijn romige broertje: de cappuccino. Kortom, koffie heeft een grote impact op het milieu. Als consument is het soms moeilijk te bepalen hoe je milieubewust koffie kan drinken. De experts noemen vier belangrijke dingen om op te letten.