Volledig scherm
© Thinkstock

Tijd voor tapas, maar welke guilty pleasure is het gezondst?

Gezonde keuzes maken tijdens de zomer, dat is vaak makkelijker gezegd dat gedaan. Maar omdat het cliché ‘elk pondje gaat door het mondje’ maar al te waar is, zetten wij de caloriewaardes van een aantal populaire Spaanse hapjes, wellicht beter bekend als tapas, voor jou op een rijtje. 

Denk je aan de zomer, dan denk je ongetwijfeld ook aan die heerlijke Spaanse tapas. Olijven, pittige worst... Maar omdat we het allemaal wel een beetje binnen de perken willen houden qua calorie-inname, is het belangrijk te weten welk hapje op de plank je met het minste schuldgevoel naar binnen kunt werken. En zitten er ook verborgen dikmakers op je aperitiefbordje?

Klik snel op onderstaande afbeeldingen en kijk of jouw favoriete snack dieettechnisch gezien ook je favoriet blijft. 

Dit calorieën-aantal werd bepaald door Nubel (Nutriënten België) en vastgelegd in de Belgische voedingsmiddelentabel. Het aantal kcal geldt telkens per 100 gram.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.