Tip: Eet dit vooral niet voordat je gaat sporten

Zoals we inmiddels weten kan bepaald eten je een echte boost geven voordat je gaat sporten. Helaas zijn er ook producten die je work-out in de weg zitten. Dit zijn de dingen die je vooral niét moet eten.

1. Hummus of bonendip

Volledig scherm

Ondanks dat bonen een geweldige bron aan eiwitten zijn, bevatten veel voorverpakte hummus- en bonendips toegevoegde oliën. Daarnaast kunnen de voorverpakte varianten ook veel schimmels bevatten. Dit kun je voorkomen door de bonen zelf te laten weken voordat je ze kookt, op die manier worden de schimmels verwijderd. Door het eten van deze schimmels kunnen er ontstekingen ontstaan en heb je minder zuurstof.

2. Bladgroenten

Volledig scherm

Je zou denken dat een lichte maaltijd voor een workout geen kwaad kan. Hoe kan iets zoals een salade nu in de weg zitten? Philip Goglia, Ph.D. en auteur van 'Turn Up The Heat' zegt hierover het volgende: "Door het hoge vezelgehalte van bladgroenten krijg je bijna gegarandeerd last van gas en een opgeblazen gevoel." Niet echt lekker tijdens een intensieve training.

3. Proteïnerepen

Volledig scherm

Ook hier heeft Philip Goglia naar gekeken. "Tenzij je eten smaakt naar zalm, kip of biefstuk in plaats van koekjes of chocolade, is de kans groot dat er een berg suiker in de reep zit." Als je dan toch een reep neemt let er dan op dat er een 50/50 verdeling van suiker en vet in zit.

4. Pittig eten

Volledig scherm

Het duurt een tijdje om eten met zo veel kruiden te verteren, waardoor je lichaam je eerder op een lekker dutje, dan op een flinke workout voorbereid. Duik je toch de sportschool in? Dan loop je het risico om brandend maagzuur en krampen te krijgen. Als je het ons vraagt kiezen we dan toch voor een 'sprintje' van de eettafel naar de bank.

5. Sportdrank

Volledig scherm

Je vraagt je bijna af waarom deze vloeistof nog 'sportdrank' genoemd mag worden, aangezien het vaak rammend vol met suikers zit. Er kunnen ook wat vitaminen en elektrolyten in zitten, maar door de suiker zul je eerder instorten dan stralen tijdens de sportsessie.