TIP: Zo heb je geen last meer van natte quichebodems
Delen per e-mail
Je kent het misschien wel: je hebt je uitgesloofd en dit resulteert in een prachtige quiche. Je snijdt hem aan en... je hebt een zompige, vieze bodem?! Super zonde! Gelukkig helpt Chef-kok Julius Jaspers je voorgoed van dit probleem af.
Waardoor komt dit? De vulling van de quiche is vaak eerder gaar dan de bodem. Daarnaast is de vulling van de quiche is vaak nat, waardoor je bodem ook nat kan worden. Hier is een slimme truc voor: blind bakken! We horen je denken: wat is blind bakken? Dat gaat als volgt.
Stap 1: Vet de quichevorm in.
Stap 2: Strooi wat bloem over je aanrecht en rol het bladerdeeg hierop uit.
Tip! Gebruik ruim bloem, zodat je deegroller niet blijft plakken.
Stap 3: Vul de quichevorm met bladerdeeg.
Stap 4: Leg bakpapier op de quichevorm met bladerdeeg en leg hier vervolgens een zware vulling bovenop die je er later weer vanaf kunt halen. Bijvoorbeeld ongekookte rijst.
Stap 5: Zet de quichevorm met bladerdeeg en zware vulling 20 minuten in de oven.
Stap 6: Verwijder het bakpapier met de ongekookte rijst van de quichebodem.
Zo! Nu is de bodem gaar genoeg om de quichevulling toe te voegen en verder te kokkerellen. Benieuwd hoe Julius dit precies aanpakt? Bekijk het in de video hieronder!
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Met deze kerstdis ‘met schilderijtjes’ maak je ook kinderen blij
Verslaggever Mark Roos en zijn dochters Bente en Marnie gaan culinair aan de slag met Samuel Levie, chef en schrijver van kookboeken, waaronder Eten met Nijntje. ‘Met een goede voorbereiding hoef je niet de hele avond in de keuken te staan.’ -
Meesterlijk feestmaal uit bakjes en zakjes
Je hoort Ronald Giphart niet klagen als er plots een proefpakket van een sterrenchef op zijn deurmat ligt. -
PREMIUM
Zo maak je een kerstdiner zonder fratsen: ‘Leven is ingewikkeld genoeg’
Donna Hay is niet weg te slaan uit de Nederlandse kookboeken top10. Ze heeft een patent op simpele, seizoensgebonden recepten. Verslaggever en fan van Hay’s keuken Anniek van den Brand kookte samen met de Australische chef een alternatief kerstmaal. ,,Met al die feestdagen wil je ook wel eens wat lichters eten.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde-pompoenrollade
Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar doet het ook goed als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan. -
PREMIUM
over de tong De liefde mag best nog wat meer de keuken uit bij sfeervolle Olliemölle
Ooit was het de watermolen van Prins Willem V van Oranje. Nu koken ze in de Olliemölle in Borculo. Met nog steeds een hang naar ambachtelijke tijden.
-
over de tong Een 8,4 of hoger: dit zijn volgens ons de vijf fijnste restaurants van 2019
Wil je weten waar je juist wel of niet moet aanschuiven? Recensent Ellen Willems bezoekt wekelijks een restaurant voor de rubriek Over de Tong. Van Boxmeer tot Winterswijk, met en zonder Michelinster, van daghap in het eetcafé tot zes gangen wildmenu. De beste en leukste restaurants staan in de Top 5 van 2019. -
De Meilandjes hebben vanaf vandaag een eigen wijncollectie
De familie Meiland kan vanaf vandaag officieel nippen van haar eigen wijn. De populaire televisiesterren hebben hun eigen druivennat La famille Meiland gelanceerd. -
Koken & Eten Klaar voor Heel Holland Bakt? Test hier je kennis
Komende zondag komt de eerste aflevering van het zevende seizoen van Heel Holland Bakt eindelijk weer op tv. Ben jij goed voorbereid? Doe de test en maak kans op een bijzonder diner.