PREMIUM
Twee derde van alle coronapatienten proeft minder: met deze tips geniet je toch van je eten
Koken & etenReuk- en smaakverlies door corona. Zo’n twee derde van de (ex-)patiënten lijdt eraan. Toch valt er nog best wat te genieten aan tafel, zeggen koks Joke Boon en Pierre Wind. ,,Creëer damp als je een gerecht op tafel zet.’’
Delen per e-mail
Plotseling reukverlies treft veel coronapatiënten. ,,Het is een van de beste voorspellers van corona", aldus Sanne Boesveldt, hoofddocent humane voeding en gezondheid aan de Wageningen University. Uit de enorme database die is aangelegd sinds de wereldwijde uitbraak blijkt dat zo'n 60 tot 70 procent van de mensen die een besmetting opliepen ook de reuk kwijtraakte.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen. -
Salmonella aangetroffen in spekreepjes van Lidl
Klanten van supermarktketen Lidl wordt verzocht om gerookte spekreepjes terug te brengen naar de winkel. Tijdens een kwaliteitscontrole van de Nederlandse Voedsel- en Waardeautoriteit (NVWA) is er salmonella in het product aangetroffen, wat voor kwetsbare groepen gevaarlijk is om te consumeren. -
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea.
-
Koken & eten Miljuschka laat lichaam checken in docu-serie #Eerlijkefoto: ‘Dit is wel even tik op mijn neus’
Tv-kok Miljuschka Witzenhausen had een bijzondere week. Ze greep net naast de Televizier-Ring en het tweede deel van haar documentaire #Eerlijkefoto ging online. Die docu-serie zorgt voor veel discussie. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
Koken & eten Jessica Simpson deelt haar geheim: zo raakte ze in enkele maanden 45 kilo kwijt
Jessica Simpson (40) heeft op Instagram nieuwe foto's geplaatst, die tonen hoeveel ze is afgevallen. De actrice en zangeres levert al jaren een strijd tegen de kilo's en was de afgelopen maanden vastberadener dan ooit om eindelijk af te vallen. Omdat Simpson veel vragen krijgt over haar ‘geheim’, deelt ze nu haar methode.