Van ‘lamellen van prei’ tot plakkerige boekjes: menukaarten kunnen zo veel beter
Koken & etenEen bedje van sla, lamellen van prei of een bonbon van zalm. Om de restaurantgast te verleiden, halen restaurateurs en hun koks heel wat uit de kast. Dat leidt tot onbegrijpelijke menukaarten en hilarische teksten.
Delen per e-mail
,,Bij een bonbon denk ik aan een chocolaatje, maar niet aan een stuk zalm dat opgerold is in de vorm van een bonbon'', zegt Bianca Roemaat nuchter. Of wat denk je van een pallet kaas? ,,Dan krijg je wel heel veel kaas. Het mag met een l minder: een palet.”
De Doetinchemse Roemaat komt bij horecazaken over de vloer in heel Nederland. Vaak om te eten en daarover te schrijven, maar ook om met de ondernemer in gesprek te gaan over zaken als de menukaart. ,,In mijn ogen zijn menukaarten het ultieme communicatiemiddel. In deze tijd waarin alles online gaat, zijn de kaart - en niet te vergeten het krijtbord - er gelukkig nog.''
Maar omdat er ontzettend veel fout gaat in dat belangrijke communicatiemiddel met de gast, geeft ze workshops Boost je menukaart! en is er nu het boek Wat maak je me nu!?.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Boodschappen binnen 10 minuten in huis: Gorillas schudt bezorgmarkt op met flitsservice
Ineens was Gorillas daar. Een supersnelle bezorger die je boodschappen binnen 10 minuten thuisbezorgt. Bijna te mooi om waar te zijn, zou je denken. Toch werkt het. Volgens het bedrijf zelf was het hoog tijd om de markt op te schudden met een nieuwe aanpak. Want traditionele supermarkten hebben te lang stilgestaan. ,,Hoeveel innovatie heeft er de laatste tien jaar nou plaatsgevonden?” -
PREMIUM
Chinese loempia’s met zoete mosterdsaus
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: Chinese loempia’s. Met een kraak-sappige rosé. -
PREMIUMKoken & eten
Horecaondernemer Danny houdt terras op 21 april dicht: ‘Dit is zelfmoord, zo’n soort tent ben ik niet’
Dat het kabinet vanaf 21 april de terrassen en winkels hoopt te kunnen openen, leidt tot een jubelstemming bij veel horecaondernemers. Toch zitten niet alle ondernemers te springen. Danny Snaaijer houdt zijn zaak bijvoorbeeld potdicht. -
Belevingsexpert: restaurants kunnen zoveel beter
Ze zijn er wel, restaurants waar je mensen graag naartoe stuurt. Maar waar zit de magie van zo’n goeie tent? Meer dan in een smakelijke maaltijd, zegt belevingsexpert Harald Pol. We verlangen veel tijdens zo’n avond uit, vooral onbewust. -
PREMIUMGouden Pollepel thuis
Een portie oud-Rotterdamse gezelligheid op bestelling; in Old Dutch is de klant nog altijd koning
Restaurant Old Dutch is een oer-Rotterdams horeca-monument, een icoon. Met een vaste klantenkring van welgestelde families, zakenmannen en bekende Rotterdammers. Ook tijdens de lockdown weet gastheer en eigenaar Aad van der Stel hoe hij het zijn klanten naar de zin moet maken.
-
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde tomaten-vissoep
Dit recept is afgeleid van een traditioneel gerecht uit Malta: Aljotta vissoep. Aljotta verwijst naar de grote hoeveelheid knoflook die wordt gebruikt in dit gerecht. De diversiteit van kruiden laat zien dat de Maltese keuken een combinatie is van verschillende keukens. -
Enschede kijkt uit naar opening biefstukrestaurant Loetje
Het bekende biefstukrestaurant Loetje komt naar het Volkspark in Enschede. Dat bericht kwam in mei 2019 naar buiten. Daarna bleef het stil. „De opening zal niet lang meer op zich laten wachten”, belooft de keten nu. -
Video
Man mag minuut gratis winkelen en neemt voor maar 16,36 euro aan spullen mee
Een klant van een supermarkt in Stadskanaal mocht gratis boodschappen doen. ‘Graaien!’, zou je denken, maar hij pakte het compleet anders aan. Hij koos niet voor dure boodschappen maar pakte alleen wat hij nodig had. En nee, hij was niet gek geworden.
1 reactie
Jacqie