Volledig scherm
PREMIUM
Justin van Dongen koestert zijn Veluwse Wolfjes. ,,Die verwijzen naar de welpjes, een wat liever bonbonnetje.'' © Ruben Schipper Fotografie

Veluwse Wolfjes gaan als warme broodjes over de toonbank

Koken & etenBakkerij Van Dongen uit Nunspeet speelt slim in op de terugkeer van de wolf naar de Veluwe. De witte bonbon 'met crispy vulling' vliegt over de toonbank. ‘We omarmen de wolf, hij hóórt hier op de Veluwe.’

Directeur en eigenaar John van Dongen kwam vorig jaar met het idee om 'iets' te doen met de terugkeer van de wolf. Na een brainstorm met zoon Justin ontstond het idee bonbons te maken. De eerste lichting vloog over de toonbank, nog sneller dan zoete broodjes. ,,Ze gaan hard,” zegt Justin in de chocolaterie van het bedrijf in Harderwijk, waar de Veluwse Wolfjes in oplages van 1500 stuks worden gemaakt. ,,Er is veel vraag naar, terwijl we nog geeneens promotie hebben gedaan.”