Verfijnde spijs én wijn bij Martine in de keuken
Restaurant Avalon Wijn en Spijs in De Steeg heeft niet voor niets wijn voor het woord spijs staan. The place to be voor iedere wijnliefhebber.
De Steeg heeft een Hoofdstraat met een rijksmonumentaal postkantoor in fraaie vakwerkstijl. Daarvoor staat een bescheiden krijtbord met de naam van het restaurant en een welkom.
We stappen binnen en de eigenares, chef-kok en sommelier, alle drie in de persoon van Martine van Zeventer, ontvangt ons met een handdruk. We staan bij haar in de keuken.
Score: 7,8
Beoordeling: Voorgerecht: 8, Hoofdgerecht: 8, Nagerecht: 7, Bediening: 8, Ambiance: 8, Prijs/kwaliteit: 8.
De rekening: (2 personen, 3 gangen) Lunch 3 gangen 2 x €65, Koffie 2x €5, Half wijnarr. 2 x €16, Totaal: €86.
Avalon Wijn en Spijs Hoofdstraat 21, De Steeg.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Varken Elsje ligt er geen minuut wakker van, maar een mening over haar heeft iedereen
,,Mag ik het varken aaien?” Het varken uit vooral veel dwingende geluiden die zoiets betekenen als: schiet op met die bak met brood. Aaien door een peuter lijkt me op dit moment geen goed idee.Doesburg, Land van Cuijk, Oost Gelre, West Betuwe, Scherpenzeel, Zevenaar, Beuningen, Aalten, Gennep, Wijk bij Duurstede, Renswoude, Winterswijk, Rozendaal, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Rhenen, Heumen, Wageningen, Druten, Mook en Middelaar, Rheden, Berg en Dal, Buren, West Maas en Waal, Lingewaard, Duiven, Wijchen, Woudenberg, Renkum, Utrechtse Heuvelrug, Berkelland, Westervoort, Tiel, Culemborg, Montferland, Doetinchem, Nijmegen, Neder-Betuwe, Bronckhorst, Ede, Arnhem -
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië. -
PREMIUM4
Bij Frietboutique is het prima snacken, maar de Belgische patatervaring is het nog niet
Frietboutique Ivory in Nijmegen serveert snackklassiekers met wel negen verschillende mayo’s. Het is geen snackbar, maar meer een luxe beleving van een frietje eten.Nijmegen
-
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’ -
-
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg.