Vergeet nooit het aardbeienijs
Columns Ellen Willems‘Augurkenijs. Spicey lemon of wat dacht je van saffraanijs.” De kok kan niet koken voor gasten. En juist die gasten verwennen met gerechten, mist hij enorm. Koken doe je niet om rijk te worden. Echt lekker koken vraagt creativiteit, optimaal gebruik van zintuigen. Maar bovenal passie voor smaak.
Delen per e-mail
Koken kan hij nog niet voor een vol restaurant, maar ijs verkopen wel. En het leuke aan ijs verkopen is dat je het daarvoor eerst moet maken. Die smaken bedenken, ze geven hem eindelijk weer even die opwinding. Zijn eerste klant deze middag heeft een lichtroze maillot, felroze laarsjes en een lichtroze sjaal. Haar vader tilt haar op zodat ze de bakken ijs goed kan zien. Ze wil die roze, zegt ze half tegen haar vader en half tegen de ijsmaker. Roze is aardbei, vermoedt de verkoper. En februari is niet bepaald aardbeienmaand. Hij kijkt naar de andere bakken ijs. Karamel-zeezout en vegan-dark-chocolate zijn voorradig. Bananenijs ook en de mokka met crunch. Leermomentje, zegt hij als ik na het gezin een ijsje bestel. Vergeet nooit aardbeienijs te maken.
Zijn eerste klant van de middag heeft een lichtroze maillot, felroze laarsjes en een lichtroze sjaal
Reageren? Mail naar e.willems@gelderlander.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
15
De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter
Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. -
PREMIUM
Sneller uit het ziekenhuis dankzij eiwitrijke hapjes: beter voor de patiënt én goedkoper
Kokos-mangoshake, vegetarische kapsalon, een kaasbroodje met dip. Met zes kleinere eiwitrijke porties per dag, in plaats van de gebruikelijke drie, laat het HagaZiekenhuis patiënten beter en sneller herstellen. -
PREMIUM
Zo wordt shoppen bij lokale winkels makkelijker: ‘Ik heb winkeliers huilend aan de lijn gehad’
Om het voor inwoners uit de Krimpenerwaard makkelijker te maken om inkopen bij lokale winkeliers te doen, is sinds kort de website krimpenerwaardkooptlokaal.nl in de lucht. Een van de initiatiefnemers is Marco Goudswaard (58) uit Krimpen aan de Lek. Hij hoopt zo de leefbaarheid van de dorpskernen te behouden. -
PREMIUMhalen & brengen
Het is dringen voor de deur van le Toko: ‘Vanaf het eerste uur is het hier al een gekkenhuis’
Andrea miste een Indonesisch afhaalrestaurantje in haar dorp. Niet veel later heeft ze zelf een mini-keten met le Toko’s opgezet en opende de eerste franchise in Westland. Ze staan er te dringen voor de deur. -
PREMIUM
De hete sauzen van broers Freek en Stan zijn ‘hot’ in heel Europa: ‘We krijgen zelfs dankbetuigingen’
Een misverstand wil Freek Raijmakers (31) graag uit de wereld helpen. Bij hete saus draait het niét alleen om hitte. ,,Smaak is uiteindelijk belangrijker dan pittigheid.” Raijmakers kan het weten: Samen met broer Stan bedient hij vanuit Asten liefhebbers van hete saus in heel Europa op hun wenken. Webshop Heatsupply begon als een gok van twee broers, maar is serious business.
-
PREMIUMKoken & eten
Nieuw medicijn tegen obesitas: ‘Gewichtsverlies van meer dan 20 procent mogelijk’
Een medicijn tegen obesitas? Daar kijken veel mensen (binnen en buiten de medische wereld) halsreikend naar uit. Een nieuw, grootschalig onderzoek lijkt uit te wijzen dat er een vorm van medicatie is gevonden die bij een deel van de patiënten helpt. -
Koken & eten
Het regenboogdieet: hoe meer kleur op je bord, hoe beter?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: het regenboogdieet. -
Wat Eten We Vandaag: Zoete aardappelstamppot met spinazie
Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht.