Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland. © Marco Okhuizen

Vlees eten is in ons land hard op weg om een taboe te worden

ColumnJoyce Sylvester schrijft wekelijks over onderwerpen die haar raken. Deze week steekt de columnist niet onder stoelen of banken dat ze graag vlees eet.

2 reacties

  • David Lambregts

    2 maanden geleden
    Ik eet zelf al jaren geen vlees meer. Dat is mijn keuze. Ik denk dat het gezonder is (en ik heb zeker geen vitamine tekort), beter voor het milieu en zeker ook voor de dieren zelf. Maar dat moet iedereen natuulijk zelf weten. Ik wordt vaak geconfronteerd met het omgekeerde. Ik moet heel vaak uitleggen waarom ik geen vlees eet. Ook als ik naar een etentje of receptie ga wordt er vaak geen rekening mee gehouden dat ik dat niet wil eten. Mensen willen mij het vlees vaak ook opdringen.
  • Arie van den Berg

    2 maanden geleden
    Weer iemand uit het westen, Amsterdam, die ons in het oosten willen opdringen om minder of geen vlees te eten. Slechts 6% eet geen vlees in Nederland. Bovendien hebben vegetariërs en veganisten een structureel vitamine te kort. Dat is ongezond, laat iedereen in zijn waarde. Pak eerst het overmatige suiker gebruik aan en als dat is opgelost gaan we over de vlees consumptie debatteren. Vergeet niet dat vlees (rund, varken en kip) veel eiwitten bevatten, dat vooral voor ouderen mensen belangrijk is