Voor in de vriezer of maak iemand anders blij: bij deze maaltijden maak je makkelijk een extra portie
Koken & EtenAls je toch kookt, kun je net zo goed meteen wat meer maken zodat je die extra portie in je vriezer kunt stoppen. Of je maakt er iemand anders blij mee.
Eatertainment geeft drie recepten die zich makkelijk laten vermenigvuldigen. Kleine moeite, groot plezier.
Ovenschotel met kip en zoete aardappel
Deze ovenschotel maak je met kip en zoete aardappel. De marinade voor de kip wordt gemaakt met onder andere ketjap en honing. In de ovenschotel zitten veel groenten en je hebt er bijna geen werk aan. Een kwestie van de schaal in de oven schuiven waardoor je tijd hebt om iets anders te doen terwijl je eten gaart.
Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas
Spitskool, kerrie en ananas? Klinkt misschien gek, maar dit is echt een mooie combinatie. Spitskool is een veelzijdige groente, die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit gerecht wok je de spitskool omdat dan smaak en vitamines behouden blijven. Als laatste voeg je gekarameliseerde ananasschijven toe.
Tagliatelle met kipreepjes in roomsaus
Een romig pastagerecht? Kom maar door. Deze tagliatelle maak je makkelijk én snel. Gecombineerd met kipreepjes, kastanjechampignons en verse spinazie is dit een maaltijd om je vingers bij af te likken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Prijst het pilsje zich met de nieuwste prijsverhoging uit het café? ‘Brouwerijen jagen consument de kroeg uit’
Wéér een prijsverhoging voor het pilsje. Grote brouwerijen rekenen sinds 2020 ruim 20 procent meer voor hun fusten en ze worden nóg duurder. De horeca klaagt. En de consument? ,,Die blijft drinken en dat weten de brouwers ook.”Breda -
Kun je een supermarkt-ei uitbroeden? ‘Na zo’n drie weken hoor ik gepiep’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: kun je een ei uit de supermarkt uitbroeden? -
Wat Eten We Vandaag: Krokante mosselen uit de airfryer
Deze mosselen maken we met behulp van een airfryer en dat zorgt voor een krokant hapje. Samen met de romige knoflooksaus en frisse schijfjes citroen, breng je de Zeeuwse kust bij je thuis. -
PREMIUMhuisarts vertelt
‘Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten. -
PREMIUMtips
De muren toe aan een likje verf? Zo kies je de juiste kleur
De gemiddelde Nederlander geeft de muren in huis elke drie tot vier jaar een nieuw kleurtje. Maar hoe kies je een goede tint? Heleen van Gent, kleurexpert bij AkzoNobel, geeft advies.
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
-
-
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt. -
Wat Eten We Vandaag: Auberginehachee met aardappelpuree
Hachee is een traditioneel stoofgerecht, wij hebben een vegetarische variant bedacht waarbij het rundvlees wordt vervangen door aubergine en paddenstoelen. De structuur van deze groenten komt dicht in de buurt van draadjesvlees.