Vrachtwagen vol chocolade ramt vangrail

Koken & etenEen vrachtwagen vol met chocolade heeft donderdagmiddag voor een grote ravage gezorgd op de A1 bij De Lutte. Het voertuig ramde achtereenvolgens de vangrail en een viaduct. De ravage is enorm, de weg zit grotendeels dicht.

Volledig scherm
© News United/Dennis Nengerman

De bovenkant van de truck werd bij het eenzijdige ongeval opengereten, waardoor een deel van de lading chocolade op de snelweg is beland.

Het ongeluk gebeurde in de richting van de Duitse grens. De weg is vanuit Hengelo grotendeels geblokkeerd. Het verkeer kan er alleen nog langs via de vluchtstrook, meldt de ANWB. Ook in tegenovergestelde richting - naar Hengelo - is een rijstrook afgesloten.

Verkeer moet rekening houden met vertraging, ook tijdens de avondspits. Naar verwachting wordt de weg pas weer tegen 20.00 uur volledig vrijgegeven.

De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. Hoe het met de chauffeur gaat, is eveneens niet duidelijk. Het lijkt erop dat de chocoladewagen niet is geplunderd.

Volledig scherm
© News United/Dennis Nengerman
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.