Volledig scherm
© BrewDog

Vrouwen betalen minder voor hetzelfde biertje

Na de whisky voor vrouwen komt nu 'bier voor meisjes' op de markt. Vanaf vandaag is de Pink IPA van BrewDog verkrijgbaar.

De Pink IPA is identiek aan de Punk IPA van BrewDog, alleen het etiket is roze. Hiernaast is er nog iets anders aan het vrouwelijke biertje. Het is namelijk goedkoper voor vrouwen of mensen die zich als vrouw identificeren. Wie gebruik wil maken van het aanbod, kan het bier kopen in horecagelegenheden en slijterijen in heel Nederland. Het is ook verkrijgbaar in Duitsland, Ierland, Zuid-Korea en Spanje. 

Niet geheel toevallig komt het biertje uit op 8 maart, Internationale Vrouwendag. Het doel van BrewDog is ook om aandacht te vragen voor het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen. Het bedrijf doneert 20 procent van de omzet tussen 8 maart en 5 april aan goede doelen die strijden tegen genderongelijkheid.

Geen woorden maar daden

Dat het salarisgat tussen mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen nog steeds een issue is in 2018, geeft aan dat er vooral veel over is gesproken maar onvoldoende actie is ondernomen om deze ongelijkheid weg te werken'', geeft Sarah Warman, BrewDog’s marketingbaas toe. ,,Met Pink willen we een statement maken. We willen verandering aanjagen door het voor meer vrouwen mogelijk te maken om hun stem te laten horen.''

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.