Anthony Cornelisse (R) en Delphine Thijssen van 't Oude Raadhuys.
Volledig scherm
PREMIUM
Anthony Cornelisse (R) en Delphine Thijssen van 't Oude Raadhuys. © Frank de Roo

Waar 400 jaar geleden de boeven op water en droog brood zaten, geniet je nu van wijn en forse tonijnsteak

gouden pollepelDeze week in de rubriek Gouden Pollepel restaurant ’t Oude Raadhuys.  In een open gevangenis liggen wijnflessen te wachten op consumptie. De vegetarische keuzes staan onder de kop Plantsoenendienst op de menukaart. Terwijl De Climax voorbij vaart, beleven we een culinair hoogtepunt.

  1. In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen
    PREMIUM
    Koken & Eten

    In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen

    Plastic verpakkingen, tasjes voor eenmalig gebruik en wegwerpbekers, die laat de 37-jarige Maaike van Dijk-Bokkers liever links liggen. In plaats daarvan gaat ze al jaren op pad met haar weckpotten, herbruikbare broodzakken en bakjes om zo verpakkingsvrij mogelijk boodschappen te doen. Om anderen hier ook van bewust te maken deelt ze sinds kort speciale stickers uit aan winkeliers in ‘haar’ Nijkerk.