Volledig scherm

Waarom een ijsje met een houten lepel eten voor sommige mensen verschrikkelijk is

Koken & etenEr doen veel verhalen de ronde over eten en drinken. Deze week: houten ijslepels. Laura Obdeijn zoekt uit het zit. 

5 reacties

 • Mies Bauwvrauw

  5 maanden geleden
  Papieren rietjes zijn ondingen. Ik heb standaard een rietje in mijn tas tegenwoordig.
 • Catly Bakker

  5 maanden geleden
  Ik vind het persoonlijk erg jammer dat er niet is gekeken naar andere alternatieven voor de houten lepel en het papieren rietje. Er zijn mijn mijn ogen betere alternatieven zoals CPLA (wordt gemaakt van de cassavewortel) of PLA (wordt gemaakt van planten zoals suikerriet, suikerbiet, mais en cassavewortel) Maar wat mij nog het meeste stoort is dat de rietjes van drinkpakjes nog steeds in plastic zitten, er nog plastic deksels op de bekers en plastic aan de binnenkant van de bekers zit.
 • Jessica de Ruijter

  5 maanden geleden
  Wij wennen er nog niet aan en nemen een plastic lepel ennof rietje mee.
 • E Wentink

  5 maanden geleden
  Het blijkt maar weer dat veel mensen nog lang niet doordrongen zijn van het feit dat we een omslag moeten maken. De smaakbeleving is een belangrijker gegeven dan het terugdringen van de grote plastic afvalberg. Ik zou zeggen neem je eigen lepel mee als het alternatief je niet bevalt!
 • ronald van ooijen

  5 maanden geleden
  Allereerst het is non-nieuws en dat een academisch gevormde hierop ingaat, kan zijn tijd beter best. Maar even ter info vroeger waren er bakjes (karton) ijs met op de deksel een HOUTEN lepeltje geklemd, dus die vrouw moet niet zeuren