Wat Eten We Vandaag: Aardappelgratin met hamblokjes en koolraap
Koolraap valt in de categorie ‘vergeten groenten’. Zonde, want het heeft een lekker zachte, zoete smaak en past uitstekend in een ovenschotel met zoute ham.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 35 minuten wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 koolraap
- 1 prei
- 50 gr ongezouten roomboter
- 2 el bloem
- 300 ml kookroom light
- 200 ml water
- 2 tl tuinkruidenbouillonpoeder
- Peper en zout
- 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 150 gr hamblokjes
- 75 gr geraspte kaas
- 3 takjes platte peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Geen patat of ander troosteten haalt je uit de dip, lekker eten dat ook gezond is wél
Vandaag is het Blue Monday: een dag die bekendstaat als een van de meest deprimerende dagen van het jaar. Veel mensen voelen zich somber. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om die winterdip tegen te gaan, van meer bewegen tot gevarieerd eten. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta Romana met oesterzwammen
Toe aan eten waar je blij van wordt? Ook wel comfortfood genoemd. Maak dan deze romige pasta met oesterzwammen. We gebruiken conchiglie; een kleine schelpvormige pasta die zich perfect vult met saus. -
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten. -
Wat Eten We Vandaag: Kipkatsuburger
Kip katsu is zeer populair in Japan. Het wordt daar gegeten met gele curry en rijst. De kip wordt gepaneerd met panko (broodkruim) en knapperig gefrituurd. Dat kunnen wij thuis ook maken, alleen maken we er een burger van.
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
-
-
Wetenschappers ontdekken waarom chocola zo’n onweerstaanbaar gevoel geeft in je mond
Het onweerstaanbare gevoel van smeltende chocolade in de mond komt volgens onderzoekers door de manier waarop het de tong smeert. Met die wetenschap kunnen vetarme producten worden ontwikkeld die een heel romig gevoel nabootsen, zoals ijs en kaas. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje.