Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker.
Delen per e-mail
Ingrediënten
- 3 Elstar appels
- 4 el kaneelsuiker
- 50 g ongezouten roomboter
- 150 g krokante muesli noten
Benodigdheden
gourmetstel
Bereiding
1. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de appels om met de kaneelsuiker. Snijd de roomboter in 10 kleine blokjes. Serveer de appel, muesli en boter in losse bakjes bij het gourmetten.
2. Verhit 1 blokje boter in een gourmetpannetje, verdeel 1/10 van de appelblokjes erover. Zet 2 min. onder de grill van het gourmetstel. Verdeel 1½ el muesli erover en zet nog 1 min onder de grill. Herhaal met de rest.
Wil je meer informatie over het gerecht? Bekijk het recept op Allerhande
Eet smakelijk!
In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen. -
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea.
-
Wat Eten We Vandaag: Rijstsoep met kip, gember en gedroogde garnalen
Een heerlijke Vietnamese rijstsoep. Tip: de gedroogde garnaal in dit recept voor rijstsoep kan vervangen worden door 150 gram pijlinktvis. Deze bak je in dat geval samen met de kip. -
Wat Eten We Vandaag: Gado gado wrap met pindasaus
Gado gado met pindasaus is een onmisbaar gerecht bij een Indische rijsttafel. In dit recept hullen we de gado gado salade in een wrap. Gemakkelijk voor onderweg. -
Wat Eten We Vandaag: Cookies & cream trifle
Knapperige cookie kruimels vergezeld door romige, luchtige laagjes en een cookie crème. Klinkt goed, toch? Het leuke is dat de trifle geserveerd in glaasjes erg feestelijk en indrukwekkend eruit ziet, maar supersimpel is om te maken. Weinig werk, groots resultaat! Je moet deze romige trifle absoluut een keer hebben geprobeerd.