Wat Eten We Vandaag: Auberginehachee met aardappelpuree
Hachee is een traditioneel stoofgerecht, wij hebben een vegetarische variant bedacht waarbij het rundvlees wordt vervangen door aubergine en paddenstoelen. De structuur van deze groenten komt dicht in de buurt van draadjesvlees.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 15 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch, diner
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 200 gr gemende paddenstoelen
- 1 ui
- 2 el zonnebloemolie
- 100 ml rode wijn
- 2 el balsamico azijn
- 250 ml groentebouillon
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 300 gr aardappelpuree
- 50 gr ontbijtkoek
- 2 takjes krulpeterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM27
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
-
Wat Eten We Vandaag: Paella met gegrilde groenten en olijven
Paella vindt zijn oorsprong in de omgeving van Valencia en wordt daar ook wel Paella Valenciana genoemd. Met de ingrediënten van paella kun je eindeloos variëren. Vis, vlees, groenten of een mix daarvan. Wij gaan in dit recept voor een vegetarische variant met gegrilde groenten en zwarte olijven. -
Wat Eten We Vandaag: Rabarber en sinaasappel kruimelmuffins
Warme en frisse smaken voeren de boventoon in deze muffins. Als er wat kruimeltjes overblijven kun je deze prima bewaren in de koelkast om er wat anders mee te maken. Wat dacht je van kruimels door de yoghurt, over gebak of serveren bij je fruit? -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Havermout bonbons
Deze havermout bonbons maak je met dadels en natuurlijk havermout. Maak ze af met verschillende soorten chocolade, pistachenootjes, fruit en kokos en jouw bonbons zijn klaar om van te genieten. Heerlijk voor bij de koffie of als afsluiting van een diner.
-
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met schelvis
Flammkuchen is het Duitse antwoord op de Italiaanse pizza. Het grote verschil is dat je pizzadeeg maakt met gist en flammkuchendeeg zónder gist. Ideaal, want dit betekent dat flammkuchendeeg niet urenlang hoeft te rijzen. Rol je zelfgemaakte deeg flinterdun uit, zodat het lekker krokant wordt wanneer je het bakt in de oven. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.