Wat Eten We Vandaag: Baklava met pistache en rozensiroop

Plakkerig, zoet en overladen met noten. Eén ding weten we zeker: er is altijd plek over voor deze delicatesse. Baklava gaat niet naar de maag, maar naar het hart. Maak af met pistachenoten en rozenblaadjes voor een oogstrelend kleurrijk geheel. 

Ingrediënten
- 400 g boter
- 500 g gepelde ongezouten pistachenoten
- 1 sinaasappel
- 500 g filodeeg (ontdooid)
- 600 g kristalsuiker
- 500 ml water
- 2 el rozensiroop
- 1 el zout
- 1 citroen

Optioneel
- gesuikerde rozenblaadjes
- 2 eieren
- 5 el kristalsuiker
- handvol eetbare rozenblaadjes

Benodigdheden
Keukenmachine, bakpapier, ovenschaal (25 bij 35 cm), kwastje

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Baklava van pistache en rozenblaadjes © 24Kitchen