Wat Eten We Vandaag: Bananenbowl met pangranola en blauwe bessen
Zelf granola maken? Dat kan ook heel makkelijk in een pan. In 10 minuten is deze knapperige pangranola klaar. Wij verwerken de granola in een heerlijke bananenbowl met blauwe bessen. Ga voor plantaardige yoghurt en - boter om dit ontbijt compleet vegan te maken.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 1
Categorie: ontbijt & lunch
Ingrediënten:
- 1 el (plantaardige) boter
- 25 gr havermout
- 15 gr pecannoten, grof gehakt
- 1 el kokosrasp
- 2 mespuntjes kaneel
- 1 el ahornsiroop (of honing)
- 140 gr bevroren banaan, in plakjes
- 140 gr (plantaardige) yoghurt of kwark
- 1 handje verse blauwe bessen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Deze voedzame en goed vullende maaltijd is vegetarisch. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt, maar door de bonen, champignons en walnoten mis je het vlees in dit recept helemaal niet. -
PREMIUMKoken & Eten
Warmer weer op komst: koop deze keer geen bbq-pakket maar laat je inspireren door een expert
De een heeft barbecueën tot een kunst verheven, de ander doet het nog steeds met kant-en-klaar pakketten. Dat laatste is zonde, want er is bijna niets dat je niet op de barbecue kunt bereiden, zeggen experts. Van lasagne, kebab en pizza tot de lekkerste desserts. -
Wat Eten We Vandaag: Kokos-blauwe bessen ijsschotsen
Fan van de tropische smaak van kokos? Probeer dan eens dit recept. Deze zelfgemaakte ijsschotsen van plantaardige kokosyoghurt met blauwe bessen en granola zijn heel eenvoudig te maken en dat zonder ijsmachine! Heerlijk als verrassend dessert of als tussendoortje. -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn.
-
Wat Eten We Vandaag: Köfte met bulgur-spinaziesalade
Köfte is oorspronkelijk een Turks gerecht. Wij serveren het gekruide gehakt met een frisse salade van bulgur, babyspinazie en verse kruiden. Een heerlijk gerecht om buiten te eten, want deze köftes zijn ook perfect op de barbecue klaar te maken! -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
PREMIUMKoken & Eten
Zet je vetzuren aan het werk: waarom periodiek vasten ook goed is voor je hersenen
Wanneer je aan intermittent fasting doet, oftewel periodiek vasten, kies je ervoor om op gezette tijden niet te eten. Je begint bijvoorbeeld pas om 12 uur ’s middags met je ontbijt en eet niet meer na 8 uur ’s avonds. Aanhangers van deze manier van vasten doen het om af te vallen of om zich gezonder te voelen, maar er lijkt nu ook een positief effect te zijn op het brein.