Wat Eten We Vandaag: Bastogne-boterkoek
Traditionele Hollandse boterkoek is een echte klassieker. Lekker bij de koffie of thee en doet het vaak goed bij visite. Deze variant met bastognekoeken maakt ‘m net even wat spannender. Leuk om in het weekend te maken en óók de rest van de week van te smullen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 16
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 250 gr ongezouten roomboter
- 250 gr bloem
- 200 gr suiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- 130 gr bastognekoeken
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
Deze tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen is de perfecte keuze wanneer je gezonder wilt eten. Tempeh is een vleesvervanger en bestaat uit gefermenteerde sojabonen. Het bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals vitamine B2, ijzer en calcium. -
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
Wat Eten We Vandaag: Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon is een klassieke Franse runderstoof waarbij het vlees langzaam wordt gegaard met een heerlijk mals eindresultaat. Het is een typisch boerengerecht uit de Bourgogne-streek en daar hoort natuurlijk - hoe kan het ook anders - een Bourgogne-wijn bij. Kies voor een volle rode wijn, dat proef je zeker terug in de smaak. -
PREMIUM
Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan leven lang gevolgen hebben voor je kind
Laag geboortegewicht, hersen- of gezichtsafwijkingen, concentratieproblemen. Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan een leven lang gevolgen hebben voor je kind. En dat moet nóg bekender worden, vindt het Trimbos-instituut. Daarbij is ook een rol weggelegd voor de man. -
PREMIUMKoken & Eten
Helpt cola écht tegen misselijkheid? Dit zegt voedingsexpert over deze remedie
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: helpt cola écht als je misselijk bent?
-
Wat Eten We Vandaag: Pizza met rauwe ham
Deze verse pizza met prosciutto serveren wij met zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie. Liever iets minder werk? Je kan deze olie ook kant-en-klaar bij een speciaalzaak kopen. De toppings kun je het beste na het afbakken op de pizza leggen voor een extra verse smaaksensatie. -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen. -
koken met marie
Koken met Marie | Spaghetti met venkel, lente-ui en citroen
Kook de spaghetti, in ruim water met zout, beetgaar. Snipper het sjalotje fijn. Pel de tenen knoflook en snijd de tenen in flinterdunne plakjes. Maak de venkel schoon, bewaar het groen van de venkel. Dit wordt ook gebruikt. Snijd deknol in vier delen en haal de harde kern eruit. Snijd elke kwart venkel in gelijkmatige reepjes. Haal het buitenste schilletje van de lente-uitjes af en snijd de wortels eraf. Snijd alle lente-uitjes in stukjes van 1 cm. Snijd ook het groene gedeelte van de lente-uitjes mee.