Wat Eten We Vandaag: Big Mac aardappelschotel
Fan van de hamburger bij McDonald’s? Wij toveren ‘m om tot een ovenschotel. Daarin zit de heerlijke combinatie van aardappels, gehakt, saus en kaas. Hier mag je jezelf op deze zaterdag mee verwennen.
Delen per e-mail
Aantal personen: 6
Ingrediënten
Voorkoken
- 900 gr aardappels
- zout
Vulling
- 50 gr roomboter
- zout
- 1 tl zwarte peper
- 450 g gehakt
- 5 g zout
- 3 g zwarte peper
Saus
- 175 gr mayonaise
- 50 gr mosterd
- 15 ml azijn
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl zout
- halve gele ui
- 2 geraspte augurken
Garnering
- cheddarkaas
- plakjes augurk
- sla
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Bij de Kookmutsjes community is iedereen – van beginner tot nieuwsgierige liefhebber – welkom! Stap-voor-stap zorgen wij ervoor dat iedereen wat lekkers op tafel kan toveren. Raak geïnspireerd door Kookmutsjes op www.kookmutsjes.nl
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka
Shakshuka is een éénpansgerecht gemaakt van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Shakshuka kun je eten als ontbijt, brunch, lunch of avondmaal. Dat noemen we een veelzijdig gerecht. -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met zalm en broccoli
Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.
-
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta alla norma
Deze pasta is helemaal vegetarisch, maar geloof ons: je zult het vlees niet missen. Deze pasta alla norma is lekker gekruid met véél kaas! Eet smakelijk.