Wat Eten We Vandaag: Cannelloni in tomatensaus
Gevulde cannelloni pasta lijkt een beetje op lasagne en is een leuke twist op het bekende Italiaanse gerecht. De zachte romige ricotta en de frisse tomatensaus zijn perfect in balans in dit recept.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 200 gr cannelloni
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes basilicum
- 2 el olijfolie
- 390 gr tomatenblokjes uit blik
- 2 tl zout
- 1 tl suiker
- 200 gr spinazie
- 400 gr ricotta
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl peper
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge. -
kaart
Restaurant Groenewoud in Nijmegen mag culinair label ‘Bib Gourmand’ gaan voeren
Restaurant Groenewoud in Nijmegen heeft een Bib Gourmand gekregen van restaurantgids Michelin. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Wat Eten We Vandaag: Frittatensuppe
Frittatensuppe is een zeer bekende soep onder wintersporters. Dit typisch Oostenrijkse gerecht doet het goed bij jong en oud, want in de bouillon zitten stukjes pannenkoek. De combinatie klinkt misschien een beetje gek, maar geloof ons, de smaak is heerlijk.
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Koken & Eten
Met dit trucje van Julius Jaspers maak je je taaie BBQ-vlees lekker zacht
Een goede BBQ’er of grillmaster zorgt voor niet te veel variëteit op het vuur, schrijft barbecue-expert Julius Jaspers in zijn nieuwe boek. Want dan kun je zelf ook genieten van de gezelligheid aan tafel. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische pita gyros met tzatziki
Deze vegetarische pita gyros van oesterzwam met tzatziki doet zeker niet onder voor de vleesvariant. Oesterzwammen zijn perfecte vleesvervangers: de structuur van de paddenstoel in combinatie met de juiste kruiden is een lekkere smaaksensatie. Door ze te bakken in de oven worden ze heerlijk knapperig.